Električni Hummer je pravi prodajni hit - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Električni Hummer je pravi prodajni hit

Kako tvrde nadležni u oživljenom GMC-u, Hummer je iznova postao vrlo popularan automobil.

Prema zvaničnim podacima, GMC je zaključno sa avgustom primio više od 90.000 narudžbina za novi električni Hummer. Takođe, ističe se da više od 90% onih koji rezervišu svoj primerak ovog EV modela dolaze i do narudžbine. Ovo govori u prilog najavama iz američke marke da se mušterije sve više interesuju za novi Hummer, jer je u julu bilo 77.000 porudžbina.

GMC nije ulazio u detalje koja konfiguracija je najpopularnija. Eksperti smatraju da je to pikap kamionet pošto je prvi debitovao, da bi u poslednje vreme broj narudžbi manje-više bio izjednačen. Tokom ove godine će debitovati i jeftinije izdanje sa cenom od 89.995 dolara, a 2023. godine i onaj bazni sa cenom koja će biti niža za deset hiljada najmanjih zelenih novčanica.

Hummer je inače samo mali deo velikog plana General Motorsa sa ciljem da prestigne Teslu kao najveći proizvođač električnih vozila na svetu. Kompanija će investirati preko 35 milijardi dolara i godišnje želi da prodaje milion vozila na struju do 2025. godine. Hummer će takođe predstavljati jedan od skupljih modela, ali za one koji su u potrazi za nečim jeftinijim, General Motors planira da ponudi i one pristupačnije krosovere kao što su Chevrolet Equinox i Blazer.

(AutoRepublika)

Danas objavljeno

Prvi 2024 Ford Mustang GT prodat za 565.000 dolara

Vanja A

Zašto se lampica koja upozorava na poledicu uključuje na temperaturama iznad nule

Vanja A

Belgijski parlamentarac kao Džejms Bond: Stavio rotirajuće registarske tablice

Vanja A

Ostavite komentar