Električni Harley-Davidson LiveWire košta manje od 30.000 dolara - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Električni Harley-Davidson LiveWire košta manje od 30.000 dolara

Harley-Davidson predstavio je svoj prvi električni motor LiveWire koji se istične impresivnim dinamičkim performansama, naprednom tehnologijom i ekskluzivnim izgledom koji ima karakter nerazdvojiv od ostatka brenda.

Harley-Davidson predstavio je svoj prvi električni motor LiveWire koji se istične impresivnim dinamičkim performansama, naprednom tehnologijom i ekskluzivnim izgledom koji ima karakter nerazdvojiv od ostatka brenda.

LiveWire se pali jednostavnim okretanjem ručice gasa, a zahvaljujući optimizovanom centru gravitacije, krutom aluminijumskom ramu i prilagodljivom vešanju ima vrhunsku upravljivost.

Kako piše B92, zahvaljujući izuzetnim voznim karakteristikama i rezervom energije za 235 kilometara između dva punjanja, ovaj motor je idealan za gradsku sredinu. Ovaj Harley-Davidson je opremljen DC tehnologijom brzog punjenja pa se baterija 0-80 odsto kapaciteta napuni za 40 minuta, a za 60 minuta do 100%. Pogonska jedinica HD Revelation sposobna je da momentalno razvije potrebni obrtni momenat. Motor ubrzava 0-100 km/h za tri sekunde, a od 100 do 129 km/h stiže za 1,9 sekundi. LiveWire ima funkciju regenerativnog kočenja koje puni bateriju visokog napona. To je posebno korisno u saobraćajnim gužavama i čestim kretanjima i zaustavljanjima.

Vlasnik LiveWire neće morati da servisira ovaj motor kao standardni Harley-Davidson. Potrebni su samo povremena provera pogonskog remena, promena ulja u menjaču, kočione tečnosti, kočionih pločica i guma, koji su standardni potrošni materijal. Baterija visokog napona ima garanciju od pet godina bez obzira na pređenu kilometražu.

LiveWire je opremljen brojnim elektronskim sistemima pomoći u vožnji za vozača, poput Defensive Rider Systems koji poboljšava skretanje motora. Iznad upravljača je 4,3-inčni TFT ekran u boji osetljiv na dodir koji pokazuje sve informacije potrebne vozaču.

LiveWire je prvi električni motocikl prestižne kompanije dizajniran da učvrsti poziciju Harley-Davidsona na tržištu. Električni Harley će se u prodaji naći već ove godine u SAD, Kanadi i nekoliko zemalja Evrope, a u naredne dve i u ostatku sveta. Početna cena Harley-Davidson LiveWire biće 29.799 dolara.

Izvor: AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Kupuju domaće: Žandarmerija će opet voziti Alpine FOTO

Vanja A

Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate

Vanja A

Nova generacija Mazde MX-5 neće biti „električna“

Vanja A

Ostavite komentar