Električni Curtiss Zeus - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Električni Curtiss Zeus

Navikli smo da pišemo o unikatnim i rijetkim motorima, ali taman kada smo pomislili da smo sve vidjeli, pojavi se model koji nas prosto oduva.

Navikli smo da pišemo o unikatnim i rijetkim motorima, ali taman kada smo pomislili da smo sve vidjeli, pojavi se model koji nas prosto oduva.

Takva situacija se upravo desila sa ovim Curtiss Zeus motorom koji je prosto neopisiv i koji vas ostavlja u šoku.

Kako piše Autoexclusive, kompanija Curtiss Motorcycles je odlučila da kreira motor koji će svima zaustaviti dah i koji će istovremeno sadržati i retro i futuristične elemente. Tako je rođen Zeus, koji uzima ime starogrčkog Boga i koji svojom pojavom uliva strah i poštovanje.

Ono što će vas najviše iznenaditi jeste činjenica da je ovo potpuno električni motor i da nema električni agregat, što ga čini još unikatnijim. Ovo je odlična ideja, jer je Zeus bezbedan za okolinu i emituje 0% štetnih gasova, što znači da je pravi predstavnik vozila budućnosti.

Vizuelno, motor je savršen. Dizajniran je tako da deluje kao vozilo iz 30. veka koje je spremno da vas preveze preko bojnog polja. Hromirana boja i „steampunk“ detalji čine da on bude neverovanto privlačan i sigurni smo da će se svideti svim moto zaluđenicima.

Naravno, kao vozilo budućnosti, Zeus je opremljen sa najmodernijim sigurnosnim sistemima koji uključuju navigaciju, kontrolu kočenja i proklizavanja i najnovije LED osvetljenje koje pruža maksimlanu vidljivost.

Zeusov električni motor kreiran je tako da podseća na V8 motor, pa su baterije unutar rama postavljene tako da imitiraju klasične benzinske motore. Ovaj motor proizvodi snagu od 217 KS, tako da će vozači voziti ne samo „čist“ motor, već i prave brzalice koje će moći da postignu ekstremne brzine.

Izvor: Autoexclusive

Danas objavljeno

Čudo neviđeno: Maybach predstavio nesvakidašnji kupe-terenac

Vanja A

Karlos Tavares: „Troškovi elektrifikacije probijaju sve granice“

Vanja A

Sjedište Tesle Motors i zvanično u Teksasu

Vanja A

Ostavite komentar