Električni Charge Cars Mustang na Festivalu brzine u Goodwoodu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Električni Charge Cars Mustang na Festivalu brzine u Goodwoodu

Britanski Charge Cars (specijalista za elektrifikovanje starijih vozila) na Goodwood Festivalu brzine izlaže električnu verziju klasičnog Ford Mustanga. To znači da njihov Mustang umesto standardnog V8 benzinca ima elektromotore (sa ukupno 469KS i 1200 Nm), dok sa jednim punjenjem baterija od 64 kWh može da pređe oko 200 milja (322…

Britanski Charge Cars (specijalista za elektrifikovanje starijih vozila) na Goodwood Festivalu brzine izlaže električnu verziju klasičnog Ford Mustanga.

To znači da njihov Mustang umesto standardnog V8 benzinca ima elektromotore (sa ukupno 469KS i 1200 Nm), dok sa jednim punjenjem baterija od 64 kWh može da pređe oko 200 milja (322 km). Baterije se inače na brzom DC 50 kW punjaču mogu napuniti za malo više od jednog sata.

Automobil ima i pogon na sva četiri točka, a što se performansi tiče u vesti se navodi da ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje 4 sekunde kao i da je najveća brzina 240 km/h.

U planu je serija od 499 primeraka ovakvog e-Mustanga (po ceni od 300.000 funti), uz najavu da prve isporuku startuju u septembru ove godine.

Danas objavljeno

Porsche nudi sjedišta napravljena 3D printerom

Zeljka

Da li je moguće da ovako prevoze automobil?!

Zeljka

Bez koje opreme se pada na tehničkom pregledu

Zeljka

Ostavite komentar