Električni Cadillac Lyriq u serijskom izdanju - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Električni Cadillac Lyriq u serijskom izdanju

General Motors je početkom prošle godine najavio da će Cadillac postati njihov vodeći električni brend (u nameri da privuku kupce koji su zainteresovani za Teslu i nemačke EV premium modele), a dio tih planova čini i ovaj luksuzni električni crossover.

Cadillac Lyriq

U pitanju je Cadillac Lyriq, koji je u avgustu 2020. prvo predstavljen kao show car, uz najavu da će definitivni serijski model stići tokom 2022. godine. Sada su objavljene i prve zvanične slike definitivnog serijskog modela, kao i informacija da će proizvodnja startovati u prvom kvartalu 2022. godine.

Cadillac Lyriq

U svakom slučaju, za Lyriq se kaže da predstavlja početak novog poglavlja za ovu marku.

Cadillac Lyriq

Automobil u serijskom izdanju ima manje točkove i klasične retrovizore umesto kamera koje su se nalazile na konceptu. Ipak, i dalje ima veliki 33-inčn LED ekran, dok se kao opcija nudi i audio sistem sa 19 zvučnika.

Lyriq se bazira na novoj GM-ovoj modularnoj platformi za električne automobile, uz najavu da će se nuditi sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka (ovaj potonji stiže nešto kasnije). U vesti se navodi i da Lyriq raspolaže sa 340KS i 440 Nm obrtnog momenta.

Cadillac Lyriq

Sem nove platforme, Cadillac Lyriq će dobiti i Super Cruise sistem polu-autonomne vožnje, kao i novi tip baterija koje je General Motors nazvao Ultium (ovde će biti dostupne od 100 kWh, a nudiće autonomiju dužu od 300 milja/483 km).

Na brzim punjačima će biti potrebno samo 10 minuta punjenja za 122 km dometa.

Kupci će na početku imati izbor od dve boje za eksterijer (Satin Steel Metallic i Stellar Black Metallic), a narudžbine će početi da se primaju krajem ove godine.

Što se cene tiče, bazna verzija sa zadnjim pogonom u SAD-u košta 59.990 dolara.

Autoblog.rs

Danas objavljeno

Na današnji dan počeo je da se proizvodi legendarni “Fića”

Zeljka

No comment: Morris Mini 1000 Shorty

Zeljka

Najavljen grčki Chaos sa 3000KS

Zeljka

Ostavite komentar