Električni "Bugati" od 20 miliona evra "juri" 400 kilometara na sat - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Električni “Bugati” od 20 miliona evra “juri” 400 kilometara na sat

Proizvođač najekskluzivnijih sportskih automobila na svijetu “Bugati” planira da predstavi trkački automobil sa električnim pogonom. Teško je prognozirati cijenu ovog vozila, ali će se kretati preko 20 miliona evra, što će biti biti najskuplji automobil proizveden na svijetu.

Najradikalnije dizajniran automobil današnjice već za nekoliko mjeseci će postati realnost. Električni “Bugati Vižn Le Mans” će poslužiti kao pokazni primjer tehnologija budućnosti kažu stručnjaci i preteča luksuza u svijetu.

Skoro svi testovi govore da će biti i najbrži sa brzinama preko 400 km na čas.

“Želimo da se prilagodimo budućnosti, pogon od 18 cilindara više nije u modi ,elktro motori brže ubrzavaju i imaju veću iskorišćenost. Naravno sve to prati luksuz i cijena”, rekao je Mate Rimac.

Prije samo nedjelju dana luksuznu marku “WV” korporacije “Bugati” preuzeo je hrvatski proizvođač automobila Mate Rimac.

Detalji tog dogovora nisu poznati, ali očigledno je grupaciji “WV” bitno da tehnlogiju koju Rimac poseduje ugradi i u svoje ostale modele.

“Razvoj od nule mnogo košta, mnogo je bolje udruživanje nego raditi sve iz početka. Rimac nam je dao ono što nam je potrebno u budućnosti”, ističu u “Bugatiju”.

Jedina dilema ostaje kada će ovaj automobil biti u prodaji i da li će stvarno biti testiran na jednoj od najtežih trka izdržljivosti. Po dizajnu kažu stručnjaci ovo je i najlepši ikada izrađeni auto.

(RTS)

Danas objavljeno

Ples po snjegu Lamborghinija LM002

Vanja A

ZEEKR 001, PODESIVI KLIRENS / 0-100 KM/H U 3,8 SEKUNDI

Vanja A

Električni Zhiji L7 iz Kine

Vanja A

Ostavite komentar