Električni automobili smanjuju stres - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Električni automobili smanjuju stres

Istraživanje koje je sproveo francuski proizvođač DS otkrilo da je da vozači električnih i hibridnih automobila doživljavaju manje stresa u vožnji od onih koji voze automobile sa konvencionalnim pogonom.

U anketi u kojoj je učestvovalo 2.000 britanskih vozača, rezultati pokazuju da je 78% vozača dožživelo stres tokom vožnje.

Što se drugih rezultata ovog istraživanja tiče, 31% ispitanih priznalo je da stres negativno utiče na njihove vozačke sposobnosti, a vozači pod stresom češće donose nepromišljene odluke i obraćaju manje pažnje na potencijalne opasnosti. Baš zbog ove činjenice mnogima je bitno da ambijent vozila bude opuštajući, a svaki peti vozač rekao je da su funkcije vozila namenjene smanjivanju stresa jedan od činilaca prilikom kupovine novog automobila.

Kada se govori o mogućnostima automobila za smanjivanje stresa, 41% ispitanih kao prioritet navodi tihu i prefinjenu vožnju, pa bi zbog toga rado odabrali hibridni ili električni automobil. Čak 52% anketiranih smatra da su za manji nivo stresa potrebna udobna kabina i sedišta, a njih 34% navodi udobnu vožnju kao najbolju relaksaciju.

B92.

Danas objavljeno

Audi RS3-R je nova “džepna raketa” iz ABT-a

Zeljka

Novi problemi za auto-industriju: U najavi nestašica još jedne sirovine

Zeljka

Veliki dio grada zatvara se za dizelaše, na udaru pola miliona vozila

Zeljka

Ostavite komentar