Električni Audi Q4 e-tron će se proizvoditi i u Kini - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Električni Audi Q4 e-tron će se proizvoditi i u Kini

Već neko vrijeme je pozanto da će Audijeva e-tron porodica električnih modela imati još jednog člana, a to je Q4 e-tron koji je u formi koncept vozila predstavljen u martu na sajmu u Ženevi.

Već neko vrijeme je pozanto da će Audijeva e-tron porodica električnih modela imati još jednog člana, a to je Q4 e-tron koji je u formi koncept vozila predstavljen u martu na sajmu u Ženevi.

Serijska verzija će na tržište krenuti tokom 2020. godine, dok poslednje vesti kažu da će se za njegovu proizvodnju najverovatnije brinuti i nova SAIC-VW fabrika u blizini Šangaja (ima kapacitet za proizvodnju do 300.000 eleketričnih vozila godišnje).

Sem u Kini, Q4 e-tron će se proizvoditi i u Evropi, u Volkswagenovoj fabrici Cvikau u Nemačkoj. U ovu fabriku je Volkswagen investirao ukupno 1,2 milijarde evra, kako bi proizvodila 330.000 električnih vozila godišnje (VW, Audi i Seat).

Podsećanja radi, Q4 e-tron concept je električni SUV, sa upadljivom prednjom maskom, konvencionalnim retrovizorima, osvetljenim e-tron natpisom na prednjem braniku i bokovima, Matrix LED prednjim svetlima, kao i sa digitalnom instrument tablom i velikim ekranom infotainment sistema.

Vozilo je napravljeno na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, pri čemu dužina Q4 e-tron concepta iznosi 459 cm, širina je 190 cm a međuosovinsko rastojanje 277 cm.

Audi je za Q4 e-tron concept predvideo dva elektromotora sa ukupno 225 kW/306KS, pogon na sva četiri točka, baterije od 82 kWh (80% kapaciteta može da se napuni za 30 minuta), dok je autonomija oko 450 km. Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 6,3 sekundi, a najveća brzina je el. ograničena na 180 km/h.

Izvor: Autoblog

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar