Električna vozila „e-Go“ proizvodiće se u Sjevernoj Makedoniji - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Električna vozila „e-Go“ proizvodiće se u Sjevernoj Makedoniji

Električna vozila “e-GO” proizvodiće se u Severnoj Makedoniji, najavio je premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Kovačevski je na Fejsbuku napisao da je odobrena vladina podrška za realizaciju te multimilionske nemačke investicije, koja će, istakao je, dati veliki doprinos makedonskoj ekonomiji.

„Prva fabrika u kojoj će, prvi put (u Severnoj Makedoniji), proizvoditi kompletni električni automobili gradi se u Tehnološko-industrijskoj razvojnoj zoni ‘Tetovo’“, istakao je Kovačevski.

Prema njegovim rečima, izgradnjom te fabrike obezbeđuju se nova radna mesta, dogovori za dodatnu saradnju sa drugim loklanim kompanijama, izvoz proizvodnje sa velikom dodatom vrrednosti, prenos znanja i tehnologije.

„Ovo je mogućnost da se Severna Makedonija nađe na mapi stranih investitora iz automobilske industrije. Kao Vlada činimo sve da osiguramo bolju budućnost za sve naše građane“, napisao je Kovačevski.

„E-Go“ Mobil je nemački proizvođač električnih vozila sa sedištem u Ahenu. Kompaniju je 2015. godine osnovao Gunter Šun, profesor tehnološkog fakulteta iz Ahena. On je bio i jedan od koosnivača kompanje „Stritskuter“ koja proizvodi električne kombije. Nemačka pošta obnovila je svoj vozni park 2014. godine upravo ovim vozilima.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Volvo ponovo unaprjeđuje bezbjednost, unutrašnji radar spasava živote

Vanja A

Uvodi se zabrana preticanja za kamione na auto-putu?

Vanja A

Ford u problemu: Ne može da isporuči vozila jer nema pločice sa logotipom

Vanja A

Ostavite komentar