16. Marta 2021.

Električna Kia EV6 na prvim slikama

Big Portal

U pitanju je električni crossover nazvan EV6, u skladu sa novom jednostavnom strategijom nomenklature brenda. Tačnije, svaka električna Kia usvojiće EV prefiks i broj koji odgovara njenoj veličini.

Sem što započinje novi model imenovanja, EV6 će koristiti i novi logotip kompanije, otkriven početkom godine kao deo strategije transformacije u sklopu Plana S. Korejska marka najavljuje da će svoj fokus preusmeriti na električna vozila, od čega će ih sedam lansirati do 2027. godine.

EV6 će biti prvi Kia model koji će koristiti novu E-GMP platformu, koja je takođe baza za nedavno predstavljeni elekrični crossover Ioniq 5. Opremljena funkcionalnošću punjenja od 800V i laganim baterijama (do 72.6 kWh), ova modularna arhitektura nudi maksimalni domet veći od 310 milja (500 km).

U unutrašnjosti Kije EV6 se ističu novi Audio Visual & Navigation (AVN) ekran, pa tanka i lagana prednja sedišta, kao i elementi napravljeni od reciklirane plastike.

Karim Habib, šef Kia Global Design Centra, kaže: „EV6 je oličenje svrhe našeg brenda, „pokreta koji inspiriše“, kao i naše nove filozofije dizajna.

„Dizajniran je da inspiriše svako putovanje nudeći instinktivno i prirodno iskustvo koje poboljšava svakodnevni život naših kupaca i pruža iskustvo vlasništva koje je jednostavno, intuitivno i integrisano.

Premijera Kije EV6 u Evropi se očekuje uskoro pa više informacija tek sledi.

Ivan Mitić-Autoblog.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare