Električna Dacia može da prijeđe 200 km sa punim baterijama - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Električna Dacia može da prijeđe 200 km sa punim baterijama

Dacia je predstavila električni koncept Spring Electric, koji najavljuje budući produkcijski model na struju ovog proizvođača.

Proteklih meseci se spekulisalo da će prva električna Dacia biti bazirana na električnom modelu Renault City K-ZE koji se prodaje u Kini, a prvi renderi pokazuju da su ova predviđanja bila osnovana.

Foto: Dacia promo

Umesto serijskog modela, Dacia je za sada predstavila samo konceptnu varijantu, s obzirom da se automobil ne očekuje na evropskom tržištu pre 2021. godine.

Ipak, ne treba sumnjati da će dizajn automobila ostati manje-više nepromenjen.

Foto: Dacia promo

Rumunski proizvođač navodi da je Spring Electric Concept zamišljen kao idealno gradsko vozilo na struju, sa nešto višim klirensom i dužinom od svega 3,73 m.

Dacia za sada nije objavila specifikacije pogonskog sistema, ali je otkrila da automobil može da pređe i preko 200 km sa punim baterijama, mereno prema WLTP standardu.

Poređenja radi, kineski Renault City K-ZE ima elektromotor od 44 KS i 119 Nm, dok baterije omogućavaju autonomiju od oko 250 km, ali prema starom, manje realističnom NEDC mernom ciklusu.

Foto: Dacia promo

Dacia Spring će se kao produkcijski model pojaviti u prodaji u Evropi u prvoj polovini sledeće godine, a sudeći prema niskobudžetnoj reputaciji ovog brenda, trebalo bi da bude jedan od cenovno najpristupačnijih automobila na struju na Starom kontinentu.

Podsećamo, električni Renault City K-ZE u Kini košta oko 8.000 evra.

Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Danas objavljeno

Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate

Vanja A

Nova generacija Mazde MX-5 neće biti „električna“

Vanja A

Toyota vjeruje u različite pogonske solucije ne striktno u jednu

Vanja A

Ostavite komentar