Električna Alfa Romeo Giulia spremna za trke 2020. godine - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Električna Alfa Romeo Giulia spremna za trke 2020. godine

Električna Alfa Romeo Giulia spremna je za ETCR seriju koja je namijenjena električnim automobilima baziranim na produkcijskim modelima.

Romeo Ferraris tim iz Monza u Italiji stoji iza električne Giulije, a takmičenje u kojem će učestvovati počinje 2020. godine. Prva fotografija automobila je objavljena na Instagramu, a ekipa je prvi nefabrički tim koji se pridružio ETCR seriji. Među ostalim učesnicima su timovi koje podržavaju Cupra i Hyundai.

ETCR serija počinje 2020. godine, a u kalendaru će biti četiri trke. Ipak, broj trka će se 2021. godine povećati, a pravila nalažu da se moraju koristiti četverovratni ili petovratni produkcijski automobili kao temelj za trkaći automobil.

Takođe, automobile mora pokretati električni motor od 402 KS, odnosno 671 KS maksimalne snage. Svi automobili trebaju imati bateriju kapaciteta 65 kWh. Snaga motora se prenosi preko jednostepenog mjenjača na stražnje točkove.

Motor, mjenjač, pretvarač i baterija su zajednički paket za sva vozila, ali timovi mogu odlučiti kako će ih ugraditi.

Romeo Ferraris ima iskustva s trkaćim Alfa Romeo modelima jer je dizajnirao i proizveo verziju Giuliette za TCR seriju, koja je ostvarila pobjede u TCR International Seriji i FIA WTCR-u.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Kupio auto prije 44 godine, prodao ga za isti novac

D

“Moćni” Ferrari 458 od 0 do 310 km/h

D

Radikalna odluka Mitsubishija

D

Ostavite komentar