28. Augusta 2022.

Električki Kawasaki stiže u novembru

Big Portal

Japanska kompanija je jedna od vodećih kada je reč o elektrifikaciji, a tokom poslednjih nekoliko godina je predstavila više patenata vezanih za električnu tehnologiju.

Na trci “8 sati Suzuke”, voženoj pre nekoliko sedmica, brednd iz Akašija je po prvi put javno prikazao električnu i hibridnu mašinu. Hibrid je izgledao kao spoj Ninja modela srednje klase i H2, dok je električni motocikl bio znatno manji i izgledom je podsećao na Z250.

Jedna od najčudnijih činjenica vezanih za električni motocikl je prostor ostavljen na prednjem delu, iza točka. Na tom mestu obično stoji hladnjak ili baterija. Kod Kawasakija, baterija je znatno manja, što za posledicu ima manju težinu i veću agilnost.

Teško je reći šta je po sredi, ali verovatno ćemo i to uskoro saznati. Očekuje se da će imati oko 14 KS (11 kW), kao i da će nositi naziv E2. Lansiranje bi moglo biti u novembru. Biće ekvivalentan modelu od 125 kubika, što je segment u kojem se nalazi najviše električnih dvotočkaša.

Međutim, neke informacije sugerišu da bi električni agregat E2 mogao da proizvede znatno više snage, dovoljno da E2 dovede u blizinu Z400.

U planu je i varijanta E2 s oklopom, koja bi možda nosila ime E2-R. Ona bi imala isti agregat i performanse, mada uz sportskiji osećaj u vožnji.

Što se više detalja, uključujući cenu i dostupnih boja, tiče – moraćemo da sačekamo još malo.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare