"ELEKTORSKI KOLEDŽ JE REKAO SVOJE” Vođa republikanaca u Senatu čestitao Bajdenu na pobjedi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“ELEKTORSKI KOLEDŽ JE REKAO SVOJE” Vođa republikanaca u Senatu čestitao Bajdenu na pobjedi

Vođa republikanske većine u američkom Senatu, Mič MekKonel, čestitao je danas izabranom predsjedniku Džou Bajdenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Haris pobjedu na izborima 3. novembra.

Dan nakon što je Elektorski koledž potvrdio pobjedu Bajdena na predsjedničkim izborima, MekKonel je rekao da SAD “od jutros zvanično imaju izabranog predsjednika i izabranu potpredsjednicu”.

– Elektorski koledž je rekao svoje. Danas želim da čestitam izabranom predsjedniku Džou Bajdenu – rekao je MekKonel za govornicom Senata.

Kako navodi CNN, njegova izjava je značajna s obzirom na to da mnogi republikanci u Senatu ne žele da priznaju pobjedu Bajdena uprkos odluci Elektorskog koledža.

MekKonel, republikanac iz Kentakija, prethodno je govorio o mandatu Donalda Trampa u prošlom vremenu.

On je pohvalio dostignuća Trampove administracije, ističući ekonomski prosperitet, spoljnu politiku i imenovanja u pravosuđu.

– Autsajder koji se zakleo da će da protrese Vašington i vodi našu zemlju ka novim dostignućima, i kod kuće i u inostranstvu uradio je upravo to. Predsjednik Tramp i potpredsjednik Majk Pens zaslužuju našu zahvalnost za neumoran rad i ključne uloge u ovim i imnogim drugim pobjedama – rekao je MekKonel.

Danas objavljeno

Patrijarh Porfirije danas nastavlja posjetu Sarajevu i Istočnom Sarajevu

M.

Počelo glasanje na KiM, Srbi krenuli organizovano autobusima

M.

“Da li je ovo normalno – postoje dva scenarija”

M.

Ostavite komentar