ELegend EL2 i EL3 će biti inspirisani legendarnim sportskim automobilima - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

ELegend EL2 i EL3 će biti inspirisani legendarnim sportskim automobilima

Bavarska kompanija ELegend je saopštila da će naslednici električnog modela EL1 inspirisanog Audijem Quattro biti “sportski automobili iz prošlosti”.

Reč je o modelima EL2 i EL3, naslednicima modela EL1 koji će preuzeti njegov električni pogon sa 800KS, a čiji dizajn karoserija će odati počast klasičnim zvezdama motosporta.

“Ono što je Audi Sport Quattro za EL1, to će biti dva legendarna automobila iz prošlosti za EL2 i EL3”, izjavio je portparol kompanije ELegend za Top Gear.

S obzirom na činjenicu da ELegend tek treba da završi rad na modelu EL1 (na slikama), konkretnijih informacija nema. Pomenuti EL1 će biti proizveden u 30 primeraka, a isto važi i za EL2 te EL3. Performanse će verovatno ostati iste, imaće po tri motora i pogon na sva četiri točka. Jedan motor će biti smešten napred, a dva pozadi. Takođe, imaće 90 kWh bateriju s tečnim hlađenjem.

Osim toga, automobili će koristiti jednostepeni menjač, kao i diferencijale s ograničenim proklizavanjem napred i pozadi te monokoknu šasiju od ugljeničnih vlakana.

Poređenja radi, EL1 je nešto duži od Fordove Fieste (4.155 mm), poseduje moćne kočnice, ESP, prilagodljive amortizere te raspored težine 47/53 koja iznosi 1.680 kg.

Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 2,8 sekundi, dok do 200 km/h automobil stiže za 8,5 sekundi pre nego dostigne maksimalnih 300 km/h. Domet iznosi 427 km.

ELegend je obavio razgovore s nekoliko zainteresovanih kupaca za EL1, a procenjuje se da će svih 30 automobila biti prodato veoma brzo.

Izvor: Klix.ba / Topgear.com

Foto: Arhiva Autoblog.rs / ELegend

Danas objavljeno

Honda oživljava džepnu mašinu

Vanja A

Android Auto je dobio sjajna podešavanja, noviteti koji će vas definitivno privući

Vanja A

Platila policiji gorivo – izdali saopštenje

Vanja A

Ostavite komentar