13. Septembra 2021.

Eldin Bulić nakon devet godina optužen da je pokušao ubiti kupce vozila

Big Portal

U optužnici, koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, navodi se da se to dogodilo 23. aprila 2012. godine oko 17.50 u mjestu Brezičani, opština Donji Vakuf, a da je motiv koristoljublje.

“Bulić je prethodno dogovorio sa K.D. da će mu prodati BMW koji je dovezao iz Austrije, odnosno da će imati dva takva vozila za prodaju, zbog čega je K.D. taj dan ponio sa sobom 2.500 evra, te se dogovorio i dovezao sa A.S., koji je takođe za kupovinu vozila ponio 8.000 evra”, navodi se u optužnici.

Bulić je, sudeći po optužnici, dvojici zainteresovanih kupaca telefonom rekao da je u Bugojnu i da treba da dođu po njega, što su oni i učinili, te ga pronašli u Bugojnu.

“Tada je sjeo u njihovo vozilo na zadnje sjedište i rekao da se vozila koja on ima i koja će im prodati nalaze u Donjem Vakufu, te su svi zajedno krenuli u pravcu Donjeg Vakufa. Bulić je bio na zadnjem sjedištu BMW-a kojim je upravljao K.D., s kojim je na mjestu suvozača bio A.S. U jednom momentu Bulić je pitao K.D. je li ponio novac koji mu treba”, ističe se u optužnici.

K.D. je, dodaje se, potvrdio da je novac ponio. Sudeći prema optužnici, u momentu kad su, postupajući po njegovim uputstvima da idu u pravcu gdje se navodno nalaze vozila koja su htjeli kupiti, BMW-om skrenuli sa asfalta u pravcu devastiranih kuća, počeo je da puca.

“Da bi ih ubio, dok su oni sjedili ispred njega, pa zatim od njih oduzeo novac, iz pištolja je ispalio jedan hitac u potiljak A.S., koji je pogodio A.S. Nanio mu je laku povredu u vidu prostrelne rane na uglu donje vilice sa desne strane sa izlazom u predjelu sredine brade”, naglašeno je u optužnici.

Potom je, dodaje se, Bulić odmah, u istoj namjeri, ispalio drugi hitac, ovaj put u K.D., koji se zbog ranijeg pucanja iznenadio i okrenuo udesno te refleksno podigao ruke prema glavi.

“U tom momentu ga je ispaljeni hitac pogodio u desnu stranu lica i ruku, i nanio mu tešku povredu u vidu prostrelne rane šake i ustrelnu ranu u predjelu obrve”, ističe se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Potom je, ističe se, A.S. uspio iskočiti iz vozila i potrčao je prema obližnjim kućama tražeći pomoć, a Bulić je za njim trčeći ispalio još najmanje dva hica.

“Nakon toga je A.S. uspio utrčati u obližnju kuću i tako se spasiti, a K.D., koji je ostao u vozilu, iskoristio je ovaj momenat te se okrenuo vozilom i pobjegao sa lica mjesta i pozivom putem mobilnog telefona obavijestio svog prijatelja D.R. o događaju, a zatim i policiju”, ističe se u optužnici.

Optuženi je od tada u bjekstvu, te je za njim raspisana potjernica, a zanimljivo je da je Tužilaštvo putem međunarodne pravne pomoći uspjelo nabaviti njegovu izjavu, kako bi protiv njega podiglo optužnicu.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare