Ekvador: Vanredno stanje zbog porasta kriminala - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ekvador: Vanredno stanje zbog porasta kriminala

Predsjednik Ekvadora Giljermo Laso proglasio je dvomjesečno vanredno stanje, koje uključuje policijski čas u nekim oblastima i raspoređivanje hiljada pripadnika bezbjednosnih snaga, u tri od 24 provincije zemlje, navodeći kao razlog porast kriminala.

Oko 9.000 pripadnika policije i vojske će patrolirati ulicama tokom vanrednog stanja, dok će u pojedinim mjestima biti na snazi policijski čas od 23 sata do 5 časova ujutro, precizirale su vlasti u jučerasnjem saopštenju, navodi Rojters.

To je drugi put da je Laso proglasio vanredno stanje da bi se suprotstavio nasilju koje je poraslo od kraja prošle godine u Ekavadoru, a vlasti za ovu situaciju krive bande koje krijumčare drogu i ovu zemlju koriste kao tranzitnu tačku za izvoz narkotika u SAD i Evropu.

Vanredno stanje koje je predsjednik Ekvadora uveo u oktobru naišlo je na kritike Ustavnog suda, koji je prepolovio njegovo trajanje na 30 dana i saopštio da vojska može samo da pruža podršku u policijskim operacijama, podsjetila je britanska agencija.

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar