Ekstremne kiše u Velikoj Britaniji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ekstremne kiše u Velikoj Britaniji

Veliku Britaniju, kao i većinu Evrope, u četvrtak će pogoditi ekstremne vrućine, ali pre toga ova ostrvska zemlja suočila se sa nezapamćenom kišom, munjama i gromovima, prenosi “Ekspres”. Snimci poplavljenih ulica i bujice koje nose automobile zabilježene su u više gradova, a najgore je u tropskoj oluji “Saharski balon” prošao…

Veliku Britaniju, kao i većinu Evrope, u četvrtak će pogoditi ekstremne vrućine, ali pre toga ova ostrvska zemlja suočila se sa nezapamćenom kišom, munjama i gromovima, prenosi “Ekspres”.

Snimci poplavljenih ulica i bujice koje nose automobile zabilježene su u više gradova, a najgore je u tropskoj oluji “Saharski balon” prošao Edinburg. Jaka kiša izazvala je haos u zapadnim djelovim grada Bankhedu, Klermiston i Korstorfinu.

Tramvajske linije su privremeno zatvorene u nekim područjima, jer je voda prekrila šine. Obilne padavine poplavile su ulice toliko da ni brojni vozači nisu stigli da odreaguju.

Pojedine je vremenska nepogodia iznenadila toliko da nisu uspjeli na vrijeme da izađu iz automobila, već su pomoć morali da sačekaju na krovu vozila.

Jedan od starijih stanovnika Edinburga ne pamti da mu se od količine vode na ulicama učinilo da gleda u more. Čak, je kaže, pomislio da je u pitanju cunami.

Poslanik Kristin Žardin savjetovala je sugrađane da ostanu na sigurnom i upozore hitne službe ako ih je zadesila poplava.

“Uspjeli smo da zaustavimo poplavu i sada izbacujemo vodu. Čini se da se voda spustila onoliko brzo koliko je porasla – ali čujemo strašne priče o ljudima u drugim delovima grada”, rekla je Žardin.

Superoluja “saharski balon” se širi na ostali dio evropskog kontinenta, a kataklizmičke scene su zabilježene i u Mađarskoj i u Poljskoj, gde je za jedan dan palo kiše koliko padne za mjesec dana.

(Agencije)

Danas objavljeno

Protesti protiv kovid mjera u Ljubljani

M.

“Sudija svjesno prekršio zakon” Draganu Borovčaninu 16 mjeseci zatvora

M.

“Kovid propusnice su samo početak, nećemo tu stati”

M.

Ostavite komentar