25. Maja 2020.

Ekstremna zaštita: Blindirana G klasa kojoj ni 13 kg TNT-a ne može ništa

Big Portal

Čak i standardna Mercedesova G klasa u AMG izdanju nudi posebnu dozu robusnosti i sigurnosti, ali za vrhunsku zaštitu potrebno je ipak nešto više.

U priču tada ulazi Brabus.

Poznata nemačka “tjuning” kuća ovog puta se odlučila da ponudi blindiranu verziju modela G63 AMG, a zanimljivo je da su mnoga ojačanja karoserije napravljena uz pomoć 3D štampača.

Službeno ime modela je Brabus Invicto, a u ponudi su tri paketa opreme: Pure, Luxury i Mission.

Iz Brabusa ističu kako ne mogu ići u detalje, budući da bi to bilo, kako kažu, otkrivanje ključnih informacija i “šifri” potencijalnim napadačima na ovakav automobil.

Ipak, poznato je da su dorade na vagu stavile dodatnih 1000 kg. To znači da ovo vozilo sada ima masu od gotovo 4 tone!

Nemačka kompanija prvo je rastavila gotovo ceo automobil i zamenila fabričke delove osnaženima, kako bi vozač i putnici bili zaštićeni od eventualnih napada bombama, eksplozivom i vatrenim oružjem, pa tako ovaj G63 AMG zadovoljava VR6 bezbednosni standard.

Rafalnu paljbu AK-47, 13 kg eksploziva TNT, granate – sve će to izdržati ovaj blindirani Mercedes G63 AMG kako bi sačuvao živote ljudi u kabin

Zbog dodatne mase, u Brabusu su odlučili da ojačaju šasiju, a uz to je pojačana snaga 4.0 V8 tvin-turbo motora na 800 KS, uz 1000 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

To je dovoljno da Brabus Invicto ubrza 0-100 km/h za 8,2 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 210 km/h.

Ovakav nivo zaštite ima i svoju cenu – kupci će morati da izdvoje bar 354.600 evra, bez uračunatog poreza.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare