5. Augusta 2020.

Ekskluziva ili svetogrđe? Ferrari kao VIP limuzina

Big Portal

Samo su mašta i mehaničarsko umijeće ograničavajući faktori u poslu modifikacije nekog fabričkog modela u luksuznu limuzinu.

Ekipi koja je preradila ovaj Ferrari 360 Modena nije nedostajalo ni jedno ni drugo.

Nakon što je uvezen u Australiju iz Velike Britanije 2012, dospio je u ruke majstora koji su u njemu vidjeli nešto više od supersportskog automobila.

Ferrari je u jednoj radionici najprije presječen napola, da bi zatim dobio novu, alimunijumsku šasiju i dodatne panele karoserije od istog materijala.

Pozadi su ugrađena atraktivna vrata koja se otvaraju nagore i nastala je VIP limuzina za koju njeni tvorci tvrde da je jedina takva u Australiji.

U ovaj Ferrari sada može da se smjesti osam osoba, a putnicima su na raspolaganju pogodnosti kao što su dva TV-a, moćni audio-sistem, ambijentalno osvjetljenje i mini-bar.

Motor je ostao nepromijenjen, 3.6-litarski V8 koji isporučuje 400 konjskih snaga, ali je sada uparen s novim mjenjačem iz modela Subaru Liberty GT.

Ferrari 360 Modena Limo se trenutno prodaje na sajtu Car Sales po cijeni od 399.999 australijskih dolara (oko 242.000 evra), a automobil je prešao 65.000 km.

(B92.net)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare