2. Novembra 2021.

Ekološki prihvatljiva saobraćajna rješenja: U Banjaluci u planu nove biciklističke staze

Big Portal

Tim povodom, predstavnici Grada održali su sastanak sa ekspertima uključenim u ovaj projekat, koji je pokrenula i koordinira Švedska agencija za zaštitu životne sredine (SEPA Swedish Environmental Protection Agency) uz finansijsku podršku Ambasade Švedske.

– Razgovarali smo o nadogradnji ovog projekta i budućim koracima koje možemo da uradimo. Takođe, bilo je riječi o novim biciklističkim stazama i o cjelokupnoj strategiji urbane mobilnosti, koju je Grad Banjaluka na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem stavio kao jedan od prioritetnih zadataka kojim želimo da se bavimo – kazala je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Kako je navela, u narednom periodu predstavnici Gradske uprave koji se bave ovom temom imaće priliku da posjete gradove Upsala i Malme u Švedskoj, gdje će na sličan broj stanovnika i infrastrukturu grada – moći da vide uspješne prakse kako je grad uređen kada je u pitanju biciklistički saobraćaj.

Inače, projekat „IMPAQ – Poboljšanje kvaliteta zraka i upravljanja kvalitetom vazduha u BiH“ je trogodišnji projekat koji je pokrenut 2019. godine i realizuje se u saradnji sa Švedskom hidrometeorološkom službom (SHMI – Swedish Meteorological and Hydrological Institute), a uključene su i sve relevantne institucije iz BiH, Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske i Federalni hidrometeorološki zavod.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare