18. Augusta 2020.

Ekološke patike, invencija Italijanke i Korejanca

Big Portal

Naime ova startap kompanija je osmislila originalno pakovanje za svoje originalne patike – reciklirani karton sa sjemenjem koje je potrebno zasaditi ne bi li izraslo cvijeće koje pčele toliko vole, sačuvavši na taj način njihov opstanak, a samim tim i biodiverzitet.

Ovaj projekat ujedinjuje ljepotu i dizajn sa minimalnim uticajem na životnu sredinu.

Svaki ostatak nečega za njih je resurs tako da su njihove patike napravljene od ostataka industrije hrane koje su u potpunosti biorazgradivi i od materijala koji mogu da se recikliraju poput kore ananasa, jabuke, vina (bio-polimerizacija vina, dijelovi jabuke koji nisu jestivi).

Cilj ovog projekta je da lanisraju na tržište uniseks patike koje neće imati skoro nikakav štetan uticaj na okolinu. “Made in Italy” je uvijek garancija kvaliteta, a dizajn je inspirisan devedesetim godinama.

Naziv projekta je “Id.eight”, Id – kao identitet, dok je eight, broj osam na engleskom, i podrazumijeva beskonačnost, kružni ciklus i kapacitet regeneracije.

Patike su “džender fri”, to jest, mogu ih nositi i muškarci i žene u raznim bojama. Rođene su iz ljubavi i žele da predstavljaju ljubav, onu prema modi i cipelama, kao i onu rođenu iz susreta dvije kulture i dvije totalno drugačije realnosti.

Trenutno se proizvodi prototip, dok će od februara biti moguće, putem “Kickstartera” poznatog sajta koji pomaže u prikupljanju sredstava ne bi li ovaj startap oživio i bio u mogućnosti da realizuje ove patike koje ne samo da su moderne već su i prijatelji Zemlje.

Svi koji budu učestvovali dobiće na poklon neki gedžet, a najsrećniji i par patika, jedinstvenih u svijetu.

(RTS)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare