"Eko toplane" SPREMNO dočekuju zimu: Obezbjeđeno 90 ODSTO potrebnog energenta - BIGportal.ba
Banja Luka

“Eko toplane” SPREMNO dočekuju zimu: Obezbjeđeno 90 ODSTO potrebnog energenta

Posljednje pripreme za početak predstojeće sezone su završene, a proizvodna postrojenja i toplifikaciona mreža su spremni za početak sezone grijanja 2020/2021, poručili su iz preduzeća “Eko toplane”.

Kada je u pitanju emergent naveli su da je već krajem prošle sezone počela nabavka drvnog sortimenta za predstojeću sezonu.

-Do sada je obezbijeđeno preko 90 odsto potrebnog energenta, a nabavka se obavlja vlastitim sredstvima. Kompletna potrebna količina energeta će u skladu sa planom biti obezbijeđena do kraja ove godine- istakli su “Eko toplanama”.

Kazali su da je u okviru priprema, tokom ljetne pauze urađen redovni godišnji remont proizvodnih postrojenja i popravke na određenim dijelovima distributivne mreže, u skladu sa unaprijed utvrđenim planom, a na osnovu broja intervencija tokom proteklih godina.

Naveli su da je u proteklom periodu, zamijenjen je kompletan toplovodni cjevovod za Hirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske u ulici Zdrave Korde.

-Osim toga, zamijenjen je i dio toplovodnog razvoda u Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš, čime se rješava dugogodišnji problem u ovoj školi i čime bi trebalo da bude omogućena nesmetana isporuka toplotne energije-precizirali su u “Eko toplanama”.

Naveli su da su tokom ljeta, dotrajali dijelovi vrelovoda sanirani su na nekoliko lokacija i zamijenjeni novim cijevima. Sanirani su dijelovi trasa na Bulevaru cara Dušana i Bulevaru vojvode Živojina Mišića i u ulicama Branka Radičevića, Arsenija Čarnojevića, Braće Jugovića, Petra Kočića, Pilanska, Đede Kecmanovića, Momčila Popovića, Ivana Franje Jukića, Kralja Alfonsa, Dragiše Vasića, Kozarska, Stepe Stepanovića, Jovana Dučića, Kralja Petra I Karađorđevića, Josifa Pančića, Majke Jugovića… Takođe, dijelovi mreže su sanirani i u ulicama Kozarska, Milana Radmana, Trive Amelice, Vase Glušca i Gavre Vučkovića, u kojima je mreža popravljena na više lokacija.

-Tokom priprema za predstojeću sezonu, urađeni su i mašinski i građevinski radovi u više vrelovodnih šahtova čime će se osigurati pouzdaniji rad i lakše pronalaženje gubitaka na mreži- rekli su u ovom preduzeću.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Uskoro kreće kupanje: Spremljen bogatiji sadržaj na “Akvani” ove sezone

M.

Banjaluka puna turista: Hoteli krcati, a stižu i rezervacije za jun

M.

Mortal Kombat otvorio peti Moto Fest Banjaluka

M.

Ostavite komentar