“Eko toplane” počinju punjenje sistema za grijanje: Popravke kućnih instalacija do 15. septembra - BIGportal.ba
Banja Luka

“Eko toplane” počinju punjenje sistema za grijanje: Popravke kućnih instalacija do 15. septembra

“Eko toplane Banjaluka” uskoro počinju sa punjenjem sistema daljinskog grijanja vodom, tako da bi korisnici trebalo da najkasnije do 15. septembra završe sve radove i renoviranje instalacija u stanovima, kućama i poslovnim objektima.

Saopšteno je ovo iz “Eko toplana” i pojašnjeno da je potrebno na vrijeme završiti sve korekcije kako ne bi došlo do neželjenih curenja vode iz sistema, usljed kojih može doći do poplava u objektima, stambenim jedinicama i poslovnim prostorima.

” Korisnici bi prije početka sezone trebalo da pripreme unutrašnje i zajedničke unutrašnje instalacije s ciljem što kvalitetnije i nesmetane isporuke toplotne energije “, istakli su u “Eko toplanama”.

Dodali su da je jedan od najčešćih problema pojava vazduha u radijatorima, čime se narušava kvalitet grijanja.

“ Ukoliko se korisnici suočavaju s ovim problemom, trebalo bi da prije početka sezone grijanja zamijene stare i dotrajale ozračne ventile novim “, preporučili su iz “Eko toplana”.

Još su istakli da je riječ je o minimalnom ulaganju, čime se postiže bolji kvalitet grijanja, jer se ozračivanjem u slučaju potrebe oslobađa nakupljeni vazduh i omogućava nesmetana cirkulacija vode kroz grejna tijela.

“Kada je riječ o sistemima na kojima postoje centralne ozrake na cjevovodu i automatske na vertikalama, za njih su nadležne zajednice etažnih vlasnika, dok su za ozrake na samim radijatorima zaduženi korisnici”, rekli su u “Eko toplanama”.

Prema njihovim riječima, nakupljanje vazduha najčešće se događa kod korisnika na višim etažama, dok je kod potrošača na nižim etažama češći problem sakupljanje mulja u radijatorima, što takođe remeti redovnu isporuku toplotne energije i narušava kvalitet grijanja.

“Na funkcionalnost unutrašnjih instalacija posebnu pažnju treba da obrate korisnici u starijim zgradama u kojima su instalacije stare i dotrajale. Potrošači koji su protekle sezone imali problem s unutrašnjim instalacijama, što je prouzrokovalo slabiji kvalitet grijanja, trebalo bi da angažuju ovlašćeno preduzeće za održavanje instalacija da otkloni kvar, kako bi spremno ušli u sezonu grijanja “, naglasili su iz “Eko toplana”.

Još su istakli da je prema opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korišćenje toplotne energije, održavanje unutrašnjih i zajedničkih unutrašnjih instalacija u nadležnosti pojedinačnih korisnika, odnosno zajednica etažnih vlasnika.

Iz ZEV-a Ravnogorske ulice u Novoj varoši istakli su da redovno poštuju i prate uputstva koja dobijaju iz “Eko toplana Banjaluka”.

“ Radimo kako nam se kaže i do sada nismo imali problema sa grijanjem “, rekli su u pomenutom ZEV-u.

Iz “Eko toplana” ističu da su tokom dosadašnje sanacije toplifikacione mreže, njihove tehničke ekipe zamijenile dotrajale cijevi u nekoliko banjalučkih ulica.

“Rekonstrukcija je obavljena u Pilanskoj ulici, na dijelu magistralnog vrelovoda “Industrija”, gdje je tokom sezona dolazilo do prekida isporuke toplotne energije. Zamijenjene su cijevi, između ostalog, i u ulicama Pete kozarske brigade, Kozarskoj, Skendera Kulenovića, Braće Jugovića, Majke Jugovića, Stepe Stepanovića, Slobodana Jovanovića, Kralja Petra Drugog… U toku je sanacija na još nekoliko lokacija”, saopšteno je iz “Eko toplana”.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 27.01.2022.godine

Vanja A

Grad sufinansira pet projekata za mlade: Bogat program u Domu omladine

M.

Vijest o besplatnom prevozu u Banjaluci mnoge je obradovala: Veoma pohvalan gest

M.

Ostavite komentar