Eko toplane Banjaluka: Pripreme za sezonu grijanja 2020/2021 - BIGportal.ba
Banja Luka

Eko toplane Banjaluka: Pripreme za sezonu grijanja 2020/2021

Pripreme za predstojeću sezonu grijanja – godišnji remont proizvodnih postrojenja i sanacija distributivne mreže u periodu između dvije sezone su pri kraju, a Eko toplane Banjaluka biće spremne na vrijeme za početak sezone 2020/2021.

Takođe, u toku je i nabavka energenta – drvnog sortimenta, za predstojeću sezonu, saopšteno je iz Eko toplana Banjaluka.

Na nekoliko lokacija do sada su sanirani i zamijenjeni dotrajali dijelovi vrelovoda. U ulicama Kozarska, Milana Radmana, Trive Amelice, Vase Glušca i Gavre Vučkovića, toplifikaciona mreža sanirana je na više mjesta.

Osim toga, tehničke ekipe Eko toplana sanirale su dotrajale cijevi u ulicama Branka Radičevića, Arsenija Čarnojevića, Braće Јugovića, Petra Kočića, Bulevar vojvode Živojina Mišića, Pilanska, Đede Kecmanovića, Momčila Popovića, Ivana Franje Јukića, Kralja Alfonsa, Dragiše Vasića, Kozarska, Stepe Stepanovića, Јovana Dučića, Kralja Petra I Karađorđevića, Јosifa Pančića i Majke Јugovića.

Sanaciju distributivne mreže Eko toplane rade u skladu sa ranije utvrđenim planom, kako bi iz sezone u sezonu obezbjeđivali pouzdaniji rad sistema daljinskog grijanja.

U toku su i sanacije nekoliko vrelovodnih šahtova, odnosno mašinski i građevinski radovi.

Do početka sezone grijanja nastaviće se saniranje dijelova vrelovodnih i toplovodnih trasa prema prioritetima, određenim između ostalog, na osnovu broja intervencija tokom protekle sezone grijanja, navode iz Eko toplana Banjaluka.

Kada je riječ o energentu, Eko toplane su već krajem prošle sezone počele nabavljati biomasu za predstojeću sezonu. Do sada je obezbijeđeno preko 80 odsto potrebnog energenta, a nabavka drvnog sortimenta se obavlja vlastitim sredstvima u skladu sa definisanim planom, prema kojem bi kompletna potrebna količina trebalo da bude obezbjeđena do kraja ove godine.

Danas objavljeno

Jelena Kurtinović smijenjena sa čela Centra za predškolsko vaspitanje

D

Planirana isključenja električne energije za ponedjeljak, 25.01.2021. godine

D

Banjalučki gradski štab 1. februara o muzici uživo

D

Ostavite komentar