Ejmi Vajnhaus dobija spomenik u Beogradu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ejmi Vajnhaus dobija spomenik u Beogradu

Grad Beograd će raspisati međunarodni konkurs za idejno rješenje spomenika Ejmi Vajnhaus u Donjem gradu Beogradske tvrđave, gdje je održala posljednji koncert, najavio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici podsetio da je britanska umetnica Ejmi Vajnhaus svoj poslednji koncert održala pre deset godina, 18. juna 2011. godine, na Kalemegdanu.

Vajnhaus je svetsku slavu stekla albumom „Back To Black“ objavljenim 2006, s kojim je osvojila pet Gremija.

Poslednji nastup imala je u Beogradu u junu 2011. Haotični set na kojem je Vajnhaus mrmljala tekstove pesama i zaboravila imena članova benda vodio je do otkazivanja evropske turneje i bo je naznaka tragedije koja će uslediti.

Naime, pronađena je mrtva 23. jula 2011. u svom stanu u Londonu. Umrla je od trovanja alkoholom, a napustivši ovaj svet u 27. godini pridružila se „Klubu 27“ – grupi izuzetno talentovanih i uticajnih rok muzičara koji su umrli s 27 – Brajan Džons, Džimi Hendriks, Dženis Džoplin, Džim Morison, Kurt Kobejn i drugi.

Ejmi Vajnhaus osvojila je publiku, ali i muzičke kritičare širom sveta svojom autentičnom pojavom, karakterističnim glasom i neverovatnim talentom, ali pre svega iskrenošću koja je retko prisutna u današnjoj muzičkoj industriji.

Izvor: Nova

Danas objavljeno

Nakon 40 godina prodaje se komad vjenčane torte sa svadbe Diane i Charlesa

Vanja A

Pjevačica u paklu razvoda, supruga mora isplaćivati 200.000 dolara mjesečno

Vanja A

Šakiri prijeti zatvor zbog utaje poreza

Vanja A

Ostavite komentar