Sastojci:
500 grama pilećih prsa
svježi ili konzervirani ananas, 500 grama
jedan crni luk
jedna paprika
dva čena bijelog luka
tucana ljuta paprika
soja sos
susam
ulje
Priprema:
Isjeckajte piletinu na kockice, i propržite na zagrijanom ulju sa svih strana. Ako koristite svježi ananas, isjeckajte ga na kockice, dok bi konzervirani trebalo najprije da iseckate, a zatim ocijedite.
Dodajte u tavu sa piletinom kockice ananasa, sitno sječeni bijeli i crni luk, i papriku isječenu na tračice. Obilno zalijte soja sosom, oko 200 mililitara, smanjite vatru i pustite da krčka desetak minuta.
Začinite sa malo ljute paprike, po potrebi, možete dodati i malo vode ili soka ananasa iz konzerve ako vam se čini da tečnost prebrzo isparava.
Kada sos lijepo ukrčka, servirajte uz barenu bijelu rižu i pospite susamom.
Nezavisne.