Egipat ključa nakon smrti Mursija: Bratstvo pozvalo na okupljanja, policija i vojska na nogama - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Egipat ključa nakon smrti Mursija: Bratstvo pozvalo na okupljanja, policija i vojska na nogama

Bivši egipatski predsednik Mohamed Mursi koji je ptreminu u ponedejak u toku suđenja, sahranjen “u tajnosti”. Muslimansko bratstvo zobe na okupljanja. Naime, pokret Muslimansko bratstvo saopštilo je sinoć da je smrt bivšeg predsednika Egipta i te islamističke organizacije, koji je preminuo od srčanog udara tokom suđenja za navodnu špijunažu, zapravo…

Bivši egipatski predsednik Mohamed Mursi koji je ptreminu u ponedejak u toku suđenja, sahranjen “u tajnosti”. Muslimansko bratstvo zobe na okupljanja.

Naime, pokret Muslimansko bratstvo saopštilo je sinoć da je smrt bivšeg predsednika Egipta i te islamističke organizacije, koji je preminuo od srčanog udara tokom suđenja za navodnu špijunažu, zapravo “ubistvo” prvog demokratski izabranog predsednika zemlje.

Iz tog pokreta Egipćani su pozvani da se masovno okupe na sahrani Mursija. U saopštenju objavljenom na sajtu tog Pokreta, Bratstvo je pozvalo narod da se okuplja ispred ambasada Egipta širom sveta, prenosi Rojters.

Međutim, prema najnovijim informacijama Mursije već sahranjen u Kairu, a to je objavio je njegov sin Ahmed na svom Fejsbuk profilu. Kako se navodi, Mursi je sahranjen pored ostalih važnih članova Muslimanskog bratstva, prenosi Rojters. Sahrani su prisustvovali članovi porodica.

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ipak je proglasilo alarmantnu situaciju u zemlji nakon smrti Mursija i angažovalo hiljade dodatnih pripadnika snaga bezbednosti nakon vesti o njegovoj smrti, prenosi agencija Anadolija.

Državne vlasti su takođe u okviru preduzetih mera pozvale oficire i policajce koji su bili na odmoru da se vrate na dužnost, a preduzete su i posebne mere predostrožnosti u državnim i privatnim ustanovama, crkvama i hotelima.

Takođe, odobren je i plan “C” kojim se omogućava pokretanje operacije protiv terorističkih struktura.

B92

Danas objavljeno

U Sloveniji preminulo 19 lica, zaraženo još 1.850

M.

AstraZeneca ne dolazi na sastanak sa EU o snabdijevanju vakcinama

M.

U Španiji tri zemljotresa u roku od sat

M.

Ostavite komentar