Efikasnost ruske vakcine "Sputnjik pet" oko 95 odsto - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Efikasnost ruske vakcine “Sputnjik pet” oko 95 odsto

Klinička ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona “sputnjik pet” u Bjelorusiji pokazala su njenu visoku efikasnost, oko 95 odsto, izjavio je ambasador Rusije u Minsku Dmitrij Mezencev.

  • Klinička ispitivanja, u kojima je učestvovalo 100 građana Bjelorusije, pokazala su visoku efikasnost ruske vakcine. To je veoma važan rezultat – rekao je Mezencev za Televiziju “Rusija 24”.

Prema njegovim riječima, Moskva sada očekuje da bjeloruski partneri registruju vakcinu u skladu sa strogim regulatornim okvirom Ministarstva zdravlja i Vlade Bjelorusije.

On je istakao da će se nakon toga razgovarati o slanju značajne serije vakcina u Bjelorusiju, prenosi “Sputnjik”.

  • Taj posao se odvija istovremeno sa pregovorima o zajedničkoj proizvodnji vakcine – rekao je Mezencev.

Trenutno je odobrena i sprovodi se treća faza kliničkih ispitivanja ruske vakcine u Bjelorusiji, UAE, Venecueli i drugim zemljama. Više od 50 zemalja je podnijelo zahtjev za nabavku oko 1,2 milijarde vakcina “sputnjik pet”.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu vakcinu na svijetu za prevenciju kovida 19 koju je razvio Naučnoistraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju “Gamaleja” i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar