Edvards kažnjen zbog homofobije - BIGportal.ba
Košarka Sport

Edvards kažnjen zbog homofobije

Košarkaš Minesote Entoni Edvards kažnjen je sa 40.000 dolara zbog homofobnih izjava u video snimku objavljenom na društvenim mrežama, saopštila je NBA liga.

Video snimak je objavljen prošle sedmice, a nekoliko sati po objavljivanju 21-godišnji košarkaš se izvinio.

“Ono što sam rekao bilo je nezrelo, uvredljivo i bez poštovanja i neverovatno mi je žao. Ovo je neprihvatljivo… Nema izgovora, odgajan sam bolje od toga”, rekao je Edvards.

Njega je kritikovao legendarni košarkaš Karim Abdul-Džabar.

“Bilo bi lako svesti ovo na nezrelost Entonija Edvardsa jer on ima samo 21 godinu. Problem je u tome što smo videli previše poznatih sportista i vlasnika kako dospevaju na naslovne strane šireći rasizam, seksizam ili homofobiju. To je vrlo štetno za sport uopšte i za ekipe i održava stereotip o glupom i gadnom sportisti”, naveo je Abdul-Džabar na svom blogu.

To je poslednji u nizu problema NBA lige, nakon što je vlasnik Finiksa Robert Sarver suspendovan na godinu dana zbog rasističkog i mizoginog ponašanja.

NBA liga je u prošlosti kažnjavala igrače zbog homofobnih izjava, uključujući Kevina Durenta sa 50.000 dolara prošle godine i Redžona Ronda suspenzijom od jedne utakmice 2015.

Danas objavljeno

Nadal o GOAT trci: Ima nešto važnije

Vanja A

Nikola Jokić – Srbin koji je opet zapanjio Amerikance

Vanja A

U Sportingu oduševljeni radom bivšeg fudbalera Benfike

Vanja A

Ostavite komentar