"Edit Pjaf" u Banskom dvoru - BIGportal.ba
Banja Luka

“Edit Pjaf” u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci sinoć je izvedena kabaretska predstava “Edit Pjaf”, autorski rad glumice Đurđe Vukašinović.

  • Edit Pjaf ne samo da slovi za jednu od najboljih francuskih pjevačica, ona predstavlja francusku nacionalnu muzičku ikonu – navodi se u saopštenju Kulturnog centra Banski dvor.

Decenijama su njen lik i djelo predmet inspiracije i pažnje mnogih umjetnika, kako u svijetu, tako i kod nas.

Glavni pokazatelj besmrtnosti njenog lika i svevremenosti njenog djela jeste nagrada Oskar koja je pripala, tada mladoj glumici, Marion Kotijar 2008. godine za tumačenje lika Edit Pjaf u filmu “Život u ružičastom”.

Ova kabaretska predstava premijerno je izvedena u avgustu u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, a poslije premijere imala je uspješan festivalski život.

Predstava je izvedena uz poštovanje propisanih epidemiološpkih mjera, uz obavezno nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu. Broj posjetilaca bio je ograničen.

Na 15. festivalu Dani malih stvari u Trebinju Đurđa Vukašinović je dobila nagradu za najbolju glumicu, dok se iz Rume, Srbija, vratila kao pobjednička predstava 23. Art trema festa, kada je Đurđa u Banjaluku donijela “zlatnu masku” za najbolju predstavu.

Danas objavljeno

Dom “Rada Vranješević” dobiće novo ruho

M.

Rekonstrukcija Ulice Ivana Gorana Kovačića u završnoj fazi

M.

“KAKO VIDIM BANJALUKU” Glasanje za najbolju fotografiju u nedjelju

M.

Ostavite komentar