EA je licencirao jednu od najpoznatijih liga za svoju EA Sports FC igru - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

EA je licencirao jednu od najpoznatijih liga za svoju EA Sports FC igru

Iako FIFA 23 još nije zvanično predstavljena, kompanija Electronis Arts (EA) već se sprema za budućnost nakon FIFA-e.

Poznato je da će FIFA 23 biti posljednja u okviru saradnje EA i FIFA-e, pa će sledeće godine EA predstaviti igru pod nazivom EA Sports FC, koja će zapravo biti koncipirana na isti način, samo što će nositi drugi naziv i neće imati sve licence.

Međutim, neke licence će i biti dostupne, jer sada saznajemo da je EA potpisao ugovor s jednom od najpopularnijih fudbalskih liga na svetu.

Američka kompanija je objavila da je sklopila ugovor sa španskom LaLigom – koja je dom, verovatno dva najveća kluba na svetu, Real Madrida i Barselone. Iz EA-a su najavili “jedinstveno, višegodišnje partnerstvo” koje će započeti sa sezonom 2023-2024.

Prema EA, novi ugovor uključivaće prava na imenovanje svih LaLiga takmičenja, potpuni rebrend LaLige sa EA Sports, uključujući sve logotipe, grafiku, fontove i druge vizuelne elemente”.

Dogovor uključuje dve najbolje fudbalske lige u Španiji, koje će biti deo nove igre, zajedno sa turnirom za mlade i zvaničnim e-sport takmičenjima. Iz EA su naveli da će više detalja o ovom partnerstvu biti poznato “u narednim mesecima”.

Inače, FIFA 23 će izaći 30. septembra 2022. godine, a pre par dana objavljen je prvi trejler za igru. Iz EA Sports naveli su da FIFA 23 “pomera granice realnosti” i to zahvaljujući poboljšanoj Hypermotion 2 tehnologiji, koja koristi “milione podataka” za kreiranje “novih animacija u realnom vremenu”.

Što se tiče igranja, to znači da će igrači dobiti “najprirodnije i najrealnije kretanje igrača i lopte”. Hypermotion 2 tehnologija biće dostupna samo na PC-u i na konzolama aktuelne generacije.

Danas objavljeno

Samsung sa One UI 5.0 iskopirao iOS 16 zaključani ekran

Vanja A

Intel odgovara na Zen 4 izazov, 13. generacija Core procesora spremna

Vanja A

iOS 16 pravi ozbiljne probleme sa baterijom

Vanja A

Ostavite komentar