EA je hakovan, ukradeni izvorni kodovi igara - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

EA je hakovan, ukradeni izvorni kodovi igara

Tokom posljednjih godinu dana, bilo je nekoliko većih sajber napada na kompanije iz industrije video igara, a na udaru su bili Capcom, Crytek, Ubisoft i CD Projekt Red. Sada je Electronic Arts postao najnoviji izdavač, koji je bio žrtva hakera, a napadači su uspeli da dođu do kodova EA igara i engine-a.

Sugeriše se da su odgovorni za probijanje i krađu podataka promovisali svoj plen na deep web forumima, tvrdeći da imaju izvorni kod za igre kao što je FIFA 21, kao i interne alatke kao što je Frostbite Engine. Ukupno je tokom napada ukradeno 780GB podataka.

U izjavi, predstavnik kompanije EA je potvrdio da je nedavno došlo do probijanja sigurnosti i da je “ukraden limitirani broj izvornih kodova za igre i pratećih alatki”. Lične informacije, kao što su podaci igrača, nisu ugroženi tako da nema rizika od povrede privatnosti onih koji aktivno igraju EA naslove.

Ništa od ukradenih podataka još uvek nije distribuirano javno, ali bi se to moglo promeniti ukoliko neko kupi te podatke. EA trenutno sarađuje sa organima za sprovođenje zakona kako bi se istražilo hakovanje kompanije.

Izvor: Benchmark/KitGuru

Danas objavljeno

Rimejk Dead Space zvanično predstavljen, dolazi na next-gen konzole i PC

Zeljka

Novi Motorola Edge 20 dolazi bez svoje glavne karakteristike?

Zeljka

Oppo A93s 5G predstavljen sa Dimensity 700 čipom

Zeljka

Ostavite komentar