E-Legend EL1 je omaž Audiju Sport Quattro S1 - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

E-Legend EL1 je omaž Audiju Sport Quattro S1

Auto koji vidite postaće stvarnost.

E-Legend EL1 je u fazi rendera ali bi već sledeće godine trebalo da bude spreman za proizvodnju. Planirano je svega 30 komada i svaki će koštati preko milion evra.

E-Legend EL1

Nije ni čudo, jer je u pitanju mala serija. Ideja je da auto bude svojevrstan omaž modelu Audi Sport Quattro S1, koji je harao sportskim takmičenjima osamdesetih godina.

E-Legend EL1

E-Legend EL1 je, naravno, čisto električni automobil. Pokreću ga tri motora, od kojih je jedan napred a dva pozadi. Ukupna snaga je 816 konja koji se napajaju iz baterije kapaciteta 90 kWh. Neki nemački mediji navode da je to ista baterija kao u Porscheu Taycan.

E-Legend EL1

Kompanija E-Legend predviđa da će ubrzanje od 0 do 100 km/h biti 2,8 sekundi, a da će mu do 200 km/h trebati manje od deset sekundi.

E-Legend EL1

Prema WLTP ciklusu autonomija je projektovana na 400 kilometara, mada se drastično smanjuje u slučaju maksimalnog iskorišćenja performansi. Na primer, trebalo bi da izdrži puna dva kruga na Nirburgring stazi u SportPlus modu vožnje.

E-Legend EL1

Kompanija E-Legend planira da, osim EL1 modela, konstruiše EL2 i EL3, od kojih bi prvi trebalo da bude inspirisan legendarnom Lanciom Stratos HF Stradale.

E-Legend EL1

Automagazin.

Danas objavljeno

Kako bi mogao da izgleda savremeni Yugo na struju

V.R.

Volvo će proizvoditi isključivo električne automobile prilagođene veganima, bez kože i od recikliranih materijala

V.R.

Kada je Peugeot kreirao superautomobil s V12 motorom maks. brzine 357 km/h

V.R.

Ostavite komentar