Džordž Kluni pomaže ljudima pogođenim poplavama u Italiji - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Džordž Kluni pomaže ljudima pogođenim poplavama u Italiji

Područje oko jezera Komo u Italiji nedavno je zbog obilnih kiša pogođeno velikim poplavama, a Džordž Kluni odlučio je pomoći stanovnicima grada u kojem i sam posjeduje porodičnu kuću.


Obilne kiše su u utorak prošle sedmice uzrokovale poplave i stvaranje klizišta oko jezera Komo, a poznati oskarovac je već naredni dan viđen kako obilazi uništena područja sa suprugom Amal Kluni i njihove dvije kćerke.

Kluni je u izjavi za italijanske medije rekao kako je situacija mnogo gora nego što je mislio da će biti, kao i da će za obnovu biti potrebni milioni dolara: “Ovo je snažan grad, siguran sam da će poslije obnove biti čak i bolji nego ranije”.

Lake Como travel guide: The Italian paradise loved by George Clooney,  Madonna and more | HELLO!

Gradonačelnik Koma Roberto Pozzi je u izjavi za UK Times potvrdio glumčeve tvrdnje o ogromnim materijalnim štetama. Ipak, rekao je kako ne gubi optimizam.

Klunu je u grad došao dan nakon poplava, tada je obišao sva pogođena područja. Potresen je i želi pomoći. U toku je prikupljanje novca za obnovu grada, mislim da će on iskoristiti svoje veze kako bismo što brže prikupili potrebnu sumu i pomogli svima koji su ostali bez svojih domova”, rekao je Pozzi.

 je izjavu zaključio kazavši da očekuje reakciju i finansijsku pomoć nadležnih kako bi što prije sanirali štetu koju su napravile višednevne padavine.

Klix.ba

Danas objavljeno

Nakon 20 godina od razvoda Nikol Kidman progovorila na ovu temu

V.R.

Vjerovali ili ne: Kriptovalutama sada trguje i – hrčak, a već ima impresivne rezultate

V.R.

Strašni detalji iz života Britni Spirs: Otac joj kontrolisao čak i SMS poruke

V.R.

Ostavite komentar