Džonson izvodi vojsku na ulicu: "Nalazimo se na opasnoj prekretnici" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Džonson izvodi vojsku na ulicu: “Nalazimo se na opasnoj prekretnici”

Boris Džonson predstavio je pooštrene mere za sprečavanje širenja epidemije. One bi mogle da ostanu na snazi šest meseci.

“Nalazimo se na opasnoj prekretnici u borbi protiv koronavirusa i ove mere bi mogle da ostanu na snazi šest meseci, što podrazumeva da će važiti za Božić i Novu godinu”, poručio je britanski premijer.

Džonson je poručio građanima da, ukoliko su u mogućnosti, rade od kuća, a barovima i restoranima da zatvaraju ranije, u 22 sata kako bi se sprečilo brzo širenje drugog talasa koronavirusa i da goste služe samo za stolovma.

Koliko je situacija ozbiljna svedoči i podatak da je vojska dobila ovlašćenja da pomaže policiji u sprovođenju pooštrenih odredaba.

“Zadržavamo pravo da rasporedimo veću silu sa znato restriktivnijim merama”, rekao je Džonson u obraćanju poslanicima Britanskog parlamenta

Ove mere se donose samo dan nakon što su su zdravstveni stručnjaci upozorili da će se Britanija suočiti sa eksponencijalnom rastućom stopom smrtnosti u roku od nekoliko nedelja, ako se ne preduzmu hitne mere. Ukoliko to bude slučaj, oni će do novembra imati 50.000 novoobolelih i 200 preminulih dnevno.

Podsetimo, Britanija beleži više od 6.000 novoobolelih dnevno, a broj prijema u bolnice se udvostručuje na svakih osam dana.

Do sada je u toj državi preminulo najviše osoba u Evropi – 41.788 osoba, dok je 398.625 obolelo.

Danas objavljeno

Majka bacila dvoje djece kroz prozor; “Umorna od toga što je sama”

M.

Fon der Lajen poručila: Cilj EU do kraja 2021. izvesti 700 miliona doza vakcina protiv korone

M.

Tragedija: Utopilo se dvoje djece kod Lovćenca

M.

Ostavite komentar