Džonson i Putin oči u oči? Moguće - pod jednim uslovom - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Džonson i Putin oči u oči? Moguće – pod jednim uslovom

Do susreta Džonsona i Putina moglo bi uskoro da dođe, ali pod jednim uslovom.

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Voles smatra mogućim održavanje sastanka britanskog premijera Borisa Džonsona i predsednika Rusije Vladimira Putina. Prema rečima ministra, Džonson je spreman da razgovara o normalizaciji odnosa sa Rusijom, ako ona promeni svoje ponašanje.

“Boris Džonson je otvoren za sastanak sa svakim čovekom, ako treba preduzeti važan korak, i korak ka normalizaciji odnosa sa Rusijom. Nadamo se da će to uslediti, ali tek nakon određenih akcija”, rekao je Voles televiziji “Skaj njuz”.

On je naglasio da svako poboljšanje odnosa sa Moskvom, na primer, ukidanje sankcija, može se desiti kada Rusija bude poštovala “suverenitet drugih ljudi i međunarodnu vladavinu prava”.

Ben Voles je izjavio da ne želi stalne nesuglasice Rusije i zapada, jer to nije ni u čijem interesu.

Po njegovim rečima, pozitivan početak poboljšanja odnosa sa Rusijom bio je sastanak predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio je radiju “Govori Moskva” da se sastanak dva lidera ne planira, ali da je moguć.

“Sastanak je moguć, ako u Londonu preovlada politička volja da se poprave naši bilateralni odnosi, koji su na njihovu inicijativu značajno pokvareni”, dodao je on.

Danas objavljeno

Čerkez: Od broja vakcinisanih zavise i epidemiološke mjere, do jeseni očekujemo 40 posto

M.

Pogledajte rekonstrukciju stravične nesreće kod Slavonskog Broda

M.

U Hrvatskoj konjsko meso prodavali kao teletinu

M.

Ostavite komentar