Džonson bi mogao ponovo da pobedi na izborima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Džonson bi mogao ponovo da pobedi na izborima

Konzervativna stranka Džonsona nalazi se u prednosti nad opozicionom Laburističkom strankom uoči glasanja u parlamentu o održavanju vanrednih opštih izbora.

Konzevrativci su u prednosti od 16 bodova prema anketi Opiniuma.

Prema istraživanju, podrška Konzervativnoj stranci porasla je tri boda u odnosu na prethodnu anketu pre osam dana i iznosila je 40 odsto, dok su laburisti ostali na 24 odsto, prenosi Rojters.

Liberalno-demokratska stranka proevropske unije pala je za jedan bod na 15 odsto, dok je Bregzit stranka Najdžela Faraža bila na 10 odsto.

Džonson, kojeg su članovi stranke izabrali u julu da bi odblokirao zastoj oko Bregzita, predložio je održavanje izbora 12. decembra, nakon što nije uspeo da postigne sporazum o izlasku Britanije iz EU kroz parlament na vreme da zemlja 31. oktobra napusti Evropsku uniju.

Poslanici će glasati u ponedeljak o tome da li će biti vanrednih izbora, ali većina opozicionih partija je nagovestila da će se uzdržati ili glasati protiv tog poteza, što znači da Džonson verovatno neće dobiti podršku dve trećine poslanika koji su mu potrebni.

Britanija na redovne izbore treba da izađe 2022.

Anketa je obavljena između 23. i 25. oktobra.

Danas objavljeno

Šta piše u dokumentu koji će se razmatrati na posebnoj sjednici NSRS

M.

Osumnjičen da je seksualno zlostavljao djevojčicu (13)

M.

U Pitsburgu se srušio most, ima povrijeđenih ljudi

M.

Ostavite komentar