Džoni Mičel povlači svoju muziku sa platforme Spotifaj - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Džoni Mičel povlači svoju muziku sa platforme Spotifaj

Poznata američka folk pevačica Džoni Mičel izjavila je da povlači svoju muziku sa platforme Spotifaj (Spotify) zbog dezinformacija o koronavirusu na tom sajtu, a to isto je nedavno učinio i muzičar Nil Jang.

„Odlučila sam da povučem svu svoju muziku sa Spotifaja“, navela je čuvena pevačica i dodala da podržava Janga u borbi protiv kontroverznog podkastera Džoa Rogana.

Pevačica je navela da „neodgovorne osobe šire laži koje koštaju živote ljudi“.

„Solidarna sam sa Nilom Jangom i globalnom naučnom i medicinskom zajednicom po to pitanju“, rekla je Džoni Mičel (78) koja na platformi Spotifaj ima 3,7 miliona pratilaca.

Jang je ove nedelje takodje povukao svoje pesme sa muzičke platforme.

“Spotifaj je postalo mesto potencijalno smrtonosnih dezinformacija o koronavirusu. Laži se prodaju za novac”, rekao je Jang, čiji je gest pozdravio generalni sekretar Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus.

Rogan, čiji je ugovor potpisan sa platformom Spotifaj prošle godine procenjen na 100 miliona dolara, optužen je da je odvraćao mlade ljude od vakcinacije protiv koronavirusa i promovisao neovlašćene terapije protiv tog virusa.

“Oni (Spotifaj) mogu da imaju Rogana ili Janga. Ne obojicu”, rekao je Jang izražavajući nadu da će i drugi muzičari i izdavačke kuće učiniti isto.

Rogan, glumac u svom izuzetno popularnu podkastu “The Joe Rogan Experience” (Iskustvo Džoa Rogana), poziva na razgovore druge glumce, intelektualce, novinare i sportiste koji pričaju o raznim temama od letećih tanjira, psihodeličnih droga do saveta za fitnes.

Međutim, Rogan je redovno na meti kritika i optužen je da promoviše teorije zavere i dezinformacije. Čak je i Bela kuća tokom godine javno osudila glumca koji je sugerisao mladima da ne prime vakcinu protiv koronavirusa.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Stvari koje trebaš znati ako želiš da imaš psa i mačku istovremeno

Vanja A

10 savjeta kako da potrošiš manje u trgovini

Vanja A

Engleski bend Dipeš Mod najavio novi album i turneju

Vanja A

Ostavite komentar