Džoker najprofitabilniji film svih vremena zasnovan na stripu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Džoker najprofitabilniji film svih vremena zasnovan na stripu

Džoker je postao najprofitabilniji film svih vremena utemeljen na stripu, a dosad je globalno zaradio više od 950 miliona dolara.

Govori o tome na je koji način Artur Flek, kojeg glumi Hoakin Feniks postao Džoker, Betmanov protivnik i jedan od najpoznatijih negativaca iz stripova. Filmski poznavaoci spominju i moguću nominaciju za Oskara sljedeće godine, piše BBC.

Film je dosad zaradio 15 puta više od svote novca uložene u njegovo snimanje, piše Forbs. Reditelj Tod Filips režirao ga je s budžetom od 62,5 miliona, što je samo djelić novca uloženog u brojne druge filmske adaptacije stripova.

“Avengers: Endgame” (Osvetnici: Kraj igre), film koji je dosad globalno zabilježio najveću zaradu, inkasirao je oko 2,8 milijardi dolara, ali s budžetom od 356 miliona dolara.

“Mislim da film sam po sebi predstavlja intelektualni film utemeljen na stripu i ljudi to jednostavno kupuju”, rekla je filmska novinarka Helen O’Hara za Radio 1 Newsbeat.

“Ljubitelji stripa ga gledaju jer je utemeljen na stripu, ali plasira se dobro i među onima koji ne vole takve adaptacije.”

Uspjeh Džokera znači da je profitabilniji od filma “Venom” Tima Hardija, koji je zaradio 854 miliona dolara, s početnim budžetom od 90 miliona, kao i filma “Deadpool” Rajana Rejnolda, koji je zaradio 783 miliona dolara, a u njega je uloženo 58 miliona.

Kotira se bolje i od starijih filmova, poput Betmana, Nindža kornjača i Maske, najprofitabilnijih filmskih adaptacija stripova.

Ovakav je uspjeh Džoker postigao premda nije prikazan u Kini, zemlji s najbrojnijom populacijom i u konačnici će zarada možda biti i veća.

Kineski filmski cenzori vrlo su strogi pa zabranjuju prikazivanje filmova s previše scena seksa i nasilja. O’Hara vjeruje da bi uspjeh filma u Kini u konačnici zaradi mogao da doda još pola milijarde dolara.

Ne treba zaboraviti ni to da je Džoker dobio niz loših kritika zbog prikazivanja problema koji se odnose na mentalno zdravlje, kao i scena nasilja.

Uprkos tome film su na internet stranici Rottentomatoes.com jako dobro ocijenili i kritičari i obožavatelji, a postoje naznake da bi u dogledno vrijeme mogao dobiti nastavak.

Izvor: Bankar

Danas objavljeno

Adel čuva ispljunutu žvaku slavne pjevačice

Vanja A

Kraljica Elizabeta se vratila radnim obavezama

Vanja A

Hju Džekman dijeli dirljivu uspomenu sa svojom bakom

Vanja A

Ostavite komentar