Džim Morison: Poročni pjesnik, genije među rokerima, zaljubljen u šamane i smrt - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Džim Morison: Poročni pjesnik, genije među rokerima, zaljubljen u šamane i smrt

Na današnji dan rođen je u porodici admirala američke mornarice dječak koji će promijeniti istoriju muzike.


Bio je 8. decembar, ali 1943. godine. Ugledna porodica Morison, čiji su koreni sezali do Irske i Škotske, radovala se malom Džimu. Njegov otac, ugledni admiral američke mornarice, verovao je da u dečaku nestašnih očiju ima svog naslednika.

Porodica se neprestano selila, od novog grada do nove države, Morison junior je mijenjao škole haotično brzim tempom. Navodno, prilagođavanje mu nije išlo teško, jer je u jednoj od usputnih stanica profesor prepoznao genijalnu crtu i Džim je uradio test inteligencije. Rezultat je očekivao bio visok, čak 149, pa se od njega zaista očekivalo mnogo.

U potrazi za grobom Jima Morrisona - XXZ Portal

Knjige je više “gutao” nego čitao. Legenda kaže da je njegov profesor engleskog, pročitavši Džimove radove u kojima je citirao pisce i djela, poslao jednog učenika u Kongresnu biblioteku, uveren da Morison izmišlja naslove, jer za većinu ni on nikada nije čuo. Na tom spisku našla se i knjiga o demonologiji 16 i 17 vijeka, ali i mnogo slabo poznatih filozofa i pesnika. Ispostavilo se da su svi do jednog autentični i na spisku biblioteke.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Lovac na metal pronašao zlatnu ogrlicu koja se dovodi u vezu sa Henrijem Osmim

Zeljka

Koja li je tajna srećnog braka? Švedski kralj ima odgovor!

Zeljka

I čistačica i sendvičarka: Prije slave, holivudske zvijezde su radile najteže poslove

Zeljka

Ostavite komentar