Džim Keri stoji iza karikature abortusa koja je uzburkala javnost - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Džim Keri stoji iza karikature abortusa koja je uzburkala javnost

Džim Keri ponovo šokira, ovog puta provokativnom karikaturom na kojoj je predstavio guvernerku Alabame Kej Ajvi kao abortirani fetus.

Keri je reagovao na činjenicu da je Kej Ajvi potpisala kontroverzni zakon koji u toj državi zabranjuje sve abortuse osim u hitnim medicinskim slučajevima, a ljekarima koji bi izvršili tu intervenciju prijeti doživotni zatvor.

“Za brojne pristalice ovog zakona, radi se o snažnom testamentu o dubokom ubjeđenju Alabamaca da je svaki život dragocjen i da je svaki život sveti poklon od Boga”, poručila je republikanska guvernerka u saopštenju.

Američka federacija za planirano roditeljstvo zarekla se da će da ospori zakon na sudu, na ulicama su krenuli protesti protiv najstrožeg zakona o abortusu u Americi, a na tu temu oglašavaju se i mnoge javne ličnosti. Svako na svoj način – Džim Keri provokativnom karikaturom koja je izazvala haos na Internetu.

Na svom Twitter profilu Keri je objavio crtež na kojem je Ajvi prikazana kao fetus koji je još vezan za pupčanu vrpcu.

“Mislim da, ako želite da prekinete trudnoću, to bi trebalo da uradite prije nego što fetus postane guverner Alabame”, napisao je.

Reakcije korisnika društvenih mreža bile su različite. Jedni dijele njegov stav, drugi osuđuju način na koji ga izražava, treći ga se javno odriču kao svog omiljenog glumca, četvrti primjećuju da je sad postao “zaista odvratan” i brinu za njegovo mentalno zdravlje, a sam Keri vjerovatno likuje nad zbrkom koju je napravio…

“Da je neko drugi ovo objavio, odavno bi bio deaktiviran”, konstatovao je neko.

Inače, Džim Keri je nedavno još jednom karikaturom izazvao mini skandal. Tad je podijelio karikaturu na kojoj je Musolini obješen sa svojom ljubavnicom Klaretom Petači.

“Ako se pitate čemu fašizam vodi, samo pitajte Benita Musolinija i njegovu ljubavnicu Klaretu”, napisao je Keri, na šta je reagovala italijanska političarka Alesandra Musolini, Musolinijeva unuka.

No, čini se da kontroverze samo ohrabruju Džima Kerija u njegovom umjetničkom izražavanju stavova.

Izvor: Noizz.rs

Danas objavljeno

Sin Harryja i Meghan nikad neće postati princ?

Vanja A

Drastična promjena u Victoria’s Secretu, nema više anđelica

Vanja A

U smeću na parkiralištu u Njemačkoj pronađene stare vrijedne slike

V.R.

Ostavite komentar