Džema Velan: Serija "Igra prestola" je promijenila ulogu žene - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Džema Velan: Serija “Igra prestola” je promijenila ulogu žene

Glumica Džema Velan koja je najpoznatija po seriji ”Igra prestola” kaže da je HBO zaslužen za promenu uloge žene na filmu

‘’Igra prestola zaista je promenila stvari u smislu načina na koji se za žene pišu uloge i kako se predstavljaju. Očigledno da je moja uloga bila fantazija, ali ipak su žene prikazane vrlo realno. Možda nije stvar ubistva, ali bile su nezavisne i sposobne da vode. Ali u današnje vreme, ogroman deo procesa pisanja čini žene naprednim i ključnim”, piše britanski “Metro”.

Ova tridesetosmogodišnja glumica je istakla da kada je započela snimanje nije mislila o tome da li je igra malu ili veliku ulogu jer je bila zahvalna da snima i da ima posla.

”Igra prestola” je zaista promenila tok kako se tretiraju glumice, kako se predstavljaju i kako će se prikazati na filmu ili seriji, poručila je ona.

Takođe, poznata glumica je navela da postoje mnogi projekti vođeni od strane muškaraca koji su brilijantni, te navela seriju ”Sukcesiju” kao primer.

“Ima prostora za sve nas”, istakla je.

Govoreći o seksualnosti lika koji tumači, glumica Džema Velan rekla je da nije “imala pojma” da je Jara lezbejka, ali je dodala: “Zaključujem da svakako jeste. Ne verujem da bi sebe ograničila na ovu ili onu osobu. U obzir dolazi bilo šta, šta god ‘završava posao, zabavno je i interesantno”.

Danas objavljeno

Tražio da ga pošalju u zatvor: Bolje rešetke nego brak

Zeljka

Poznati imaju neke čudne navike: Piju sopstveni urin, ne gledaju se u ogledalo, mažu se izmetom…

Zeljka

Potpuno druga Adel: Novi izgled, novi album, novi dečko, nov početak

Zeljka

Ostavite komentar