Džejms Beluši zamijenio Holivud za plantažu marihuane - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Džejms Beluši zamijenio Holivud za plantažu marihuane

Jedna poseta je sve promenila. Danas, Džejms Beluši vodi farmu od skoro 40 hektara na kojoj legalno uzgaja šest vrsta marihuane.

Glumac, komičar i muzičar Džejms (Džim) Beluši zamenio je Holivud za plantažu marihuane u južnom Oregonu, SAD. Sve je počelo kada su ga prijatelji pozvali da ih poseti na njihovom ranču i tada se zaljubio u prirodu Oregona, kupanje u reci i druge pogodnosti ovakvog života.

Od gosta do uzornog farmera

Kupio je imanje od 2 hektara u Igl Pointu, a nekoliko godina kasnije povećao je površinu za još 16. Od slučajnog gosta postao je uzoran poljoprivrednik i aktivan kada su u pitanju dešavanja u lokalnoj zajednici. Organizuje dobrotvorne koncerte za jačanje lokalne infrastrukture. Tako je pomogao da se obnovi mlin koji je izgoreo.

Njegova prvobitna namera nije bila da se bavi poljoprivredom, ali je država Oregon legalizovala marihuanu 2014. i Beluši je tu video šansu. Počeo je 2015. godine sa 48 pogona.

Sada ima oko 37 hektara zemlje i legalan je uzgajivač šest sorti. Poseduje četiri moderna plastenika i zatvorene prostore, zapošljava petnaestak radnika. Imanje je opremljeno opremom za sušenje, preradu i pakovanje.

On sve uzgaja prirodno

Na svojim parcelama napasa stoku svog komšije, a na svom imanju održava sastanke lokalnog udruženja stočara. Svake godine organizuje proslavu jesenje žetve kada dočekuje vlasnike drogerija i članove zajednice koji koriste marihuanu u Oregonu.

Ističe da sve gaji prirodnim putem, a svaka sorta ima drugačiji efekat, ali mu je najvažnije da može nekome da pomogne. Takođe ima TV seriju na Diskaveriju o svojoj farmi: “Gajenje Belušija”. Takođe prodaje medicinski i rekreativni kanabis, kao i robu kao što su sladoled Blues Brothers i CBD za kućne ljubimce.

Danas objavljeno

Ašton Kučer progovorio o rijetkoj dijagnozi koju je dobio: Sretan sam što sam danas živ

Vanja A

Ta godina je bila zlatno doba hard roka i hevi metala: Čak pet poznatih albuma je izašlo u samo 44 dana

Vanja A

Bivši muž protiv Britni Spirs: Djeca ne žele da je vide, podržavam njenog oca

Vanja A

Ostavite komentar