Kako je objasnio, njegove mušterije bile su pripadnici srednjeg sloja, a poznati proizvodači “brze hrane” su ga na kraju “pojeli”.
Finansijski kolaps prokomentarisao je i Kolin Roberts (31) koji je radio za Džejmija. On smatra da se sve srušilo jer je odjednom otvoren veliki broj restorana što je bio poslovni potez osuđen na propast.
Menadžer Džoš Sin (24) istakao je da je uzrok problema bilo otvaranje restorana u neatraktivnim mestima, selima i malim gradovima gde niko nije očekivao da će naići na “slavni restoran”.
Džejmi, koji je prvo jelo osmislio sa 27 godina, a proslavio se u emisiji “The Naked Chef , istakao je da je dao sve od sebe da spase posao.
Džejmi je u intervjuu za magazin “You” poručio da novac nikad nije bio njegov cilj, ali su bivši zaposleni rekli da je bio veoma pohlepan i da je želeo bez ulaganja da zaradi milijarde kao i da je posao postao previše komercijalan, a da su mušterije bile pod pritiskom da brzo završe obrok i odu iz restorana.
https://www.instagram.com/p/B1Bxzh9gs1S/?utm_source=ig_web_copy_link
Svetski poznat kuvar, iako je ostao bez lanca svojih restorana, nije prestao da se bavi onim što najviše voli, pa recepte i dalje objavljuje putem svoj Instagram kanala.