Džaferović: O Ambasadi u Izraelu, Kosovu i "malom Šengenu" 17. septembra - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Džaferović: O Ambasadi u Izraelu, Kosovu i “malom Šengenu” 17. septembra

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović potvrdio je danas novinarima da su obavljene konsultacije u vezi sa zahtjevom za vanredne sjednice koje su zatražili članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić.

Kako je naveo Džaferovć, članovi Predsjedništva su se dogovorili da se 17. septembra održi redovna sjednica sa šest tema, a one se tiču pandemije, EU puta, realizacije reformi NATO-a, ilegalnih migracija, trgovine ljudima i inicijative o stavu za “mali Šengen”, prenio je “Klix”.

Nakon te sjednice, kazao je Džaferović, biće održana vanredna sjednica koju zahtijeva Milorad Dodik, a nakon nje i vanredna sjednica koju zahtijeva Željko Komšić.

Podsjetimo, Dodik je juče predao zahtjev da se održi vanredna sjednica s tačkom dnevnog reda o premještanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem.

Nešto prije toga je član Predsjedništva BiH Željko Komšić predao zahtjev za sjednicu na kojoj bi se razmatralo priznanje Kosova.

Dodik je danas predao novi zahtjev za vanrednu sjednicu i to o “malom Šengenu”. U konačnici je odlučeno da se ova njegova inicijatva uvrsti u redovnu sjednicu na kojoj će biti govora o šest tema.

NN

Danas objavljeno

“Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija; Počnite od sebe”

M.

Slovenija uoči praznika uvela nove zabrane

M.

Zemljotres na Svetoj gori

M.

Ostavite komentar