Dwayne Johnson otvoreno o depresiji: Morate pričati o tome, niste sami - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Dwayne Johnson otvoreno o depresiji: Morate pričati o tome, niste sami

Dwayne Johnson, poznatiji kao The Rock, brzo je postao jedna od slavnih ličnosti u svijetu Hollywooda koja je otvoreno progovorila o depresiji. Kako je poručio u novom intervjuu, najvažnije je pričati o tome.

The Rock je nedavno gostovao u ITV-ovoj emisiji “Lorraine” gdje je govorio o svojoj novorođenoj kćerki te borbama s mentalnim poteškoćama.

“Depresija ne diskriminira. Bez obzira na to ko ste, šta radite ili odakle dolazite, ona vas ne diskriminira. Mi svi na neki način prolazimo kroz depresiju. Ukoliko mogu podijeliti svoju priču i pomoći nekome, drago mi je da to uradim”, rekao je The Rock.

Poznati glumac kaže kako je primjetio da se razgovor u vezi sa depresijom mora mijenjati kod muškaraca.

“Postoji samo DNK, ožičenje u nama i ono nešto što nam često ne dozvoljava da govorimo kada smo uplašeni, ranjivi i slično. To je nešto što se smatra ‘toksičnom muževnošću.’ Morate da razgovarate o tome i shvatiti da niste sami. Bio sam jedino dijete i držao sam to duboko, duboko u sebi. Nije bilo dobro, tako da sam sretan da sada podijelim svoju priču”, rekao je Johnson.

The Rock je ranije u dugačkom postu na Instagramu govorio o istoriji mentalnih poteškoća njegove porodice koji su nastali uslijed pokušaja samoubistva njegove majke kada je imao samo 15 godina.

“Borba i bol su stvarni. Svi prolazimo kroz depresiju, svako na svoj način. Trebalo mi je dugo vremena da to shvatim, ali ključ je da se ne bojim otvoriti. Naročito mi muškarci imamo tendenciju da depresiju zadržavamo u sebi. Niste sami”, poručio je Johnson.

Glumac kaže kako se s depresijom najčešće bori uz vježbanje.

“Moja reakcija na tugu je neka vrsta akcije. Ono što ja tada radim, a što zvuči dosadno i kliše, jeste da odem u teretanu”, rekao je Johnson.

Prema stručnim analizama, The Rock je svakako na pravom putu. Istraživanja su pokazala da aktivnost može smanjiti rizik od depresije za 19 posto. Međutim, ono što je najvažnije jeste prepoznati da imate problem. Ako primijetite neke od simptoma depresije, postoje brojni načini da potražite pomoć za depresiju, anksioznost i druge mentalne bolesti.

Danas objavljeno

Fotografije morskog svijeta koje će ti oduzeti dah

Vanja A

Djeca preminulog repera nosiće njegov pepeo u ogrlicama

Vanja A

10 najspektakularnijih drevnih pećina na svijetu

Vanja A

Ostavite komentar