DVORIŠTE HRAMA BEZ POLICIJE Članovi grupe “Pravda za Davida” se mirno okupili bez plavih uniformi - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

DVORIŠTE HRAMA BEZ POLICIJE Članovi grupe “Pravda za Davida” se mirno okupili bez plavih uniformi

Nakon što je policija nekoliko dana branila članovima grupe Pravda za Davida da uđu u portu Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, večeras to nije bilo slučaj. Nekoliko građana okupilo sa po 459. put da oda počast ubijenom mladiću, a oko hrama u centru Banjaluke, za razliku od prethodinh večerni nije…

Nakon što je policija nekoliko dana branila članovima grupe Pravda za Davida da uđu u portu Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, večeras to nije bilo slučaj.
Nekoliko građana okupilo sa po 459. put da oda počast ubijenom mladiću, a oko hrama u centru Banjaluke, za razliku od prethodinh večerni nije bilo plavih uniformi, rasprava, niti incidenata.

Građani kažu da ih je iznenadilo što večeras nema nikoga od policajaca, ali da im je drago što konačno mogu slobodno da šetaju gradom, te pokažu da oni nisu nikakve prijetnja, te da ne ugrožavaju ničiju bezbijednost.

– Nakon dužeg vremena, da čovjek ne povjeruje, nije bilo Lukačeve policije na ulazu u dvorište hrama – napisali su kratko članovi ove grupe.

Podsjećamo, Srpska pravoslavna crkva, Crkvena opština Banjaluka, Saborni hram Hrista Spasitelja uputio je zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske u kojem mole da im se obezbijedi nesmetano korištenje porte hrama za vjerska i druga društvena događanja u organizaciji Crkve.

O tog 5. juna, policija je neprestano čuvala ulaz u dvorište hrama, te vraćala članove gupe Pravda za Davida.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Kubanci na referendumu odobrili gej brakove

M.

Srbija spremila žestok odgovor Briselu

M.

SPC proslavlja Krstovdan: Praznik na čiji se dan obavezno posti

M.

Ostavite komentar