Dvoje državnih sekretara zaraženo u Vladi Srbije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dvoje državnih sekretara zaraženo u Vladi Srbije

Virusom korona zaraženi su i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Dragan Jeremić i državna sekretarka u Ministarstvu finansija Jelena Tanasković.

Jeremić je sam potvrdio da je pozitivan na virus, kao i da je testiran u petak, ali da se odlično osjeća.

On je za “Alo” rekao da se još od 21. marta nalazi u kućnoj izolaciji.

“Imam terapiju, nisam bio u kontaktu ni sa kim iz Ministarstva. Čim sam osetio simptome, ja sam se sam izolovao. U sredu imam ponovo kontrolu, snimanje pluća i posle toga ću najverovatnije biti ponovo testiran”, rekao je on.

Osim njega, virusom korona zaražena je i državna sekretarka u Ministarstvu finansija Jelena Tanasković, potvrđeno je Blicu u tom ministarstvu, a ima lakše simptome i osjeća se dobro, o čemu ih je obavijestla putem mejla.

Tanasković je nakon uvođenja vanrednog stanja i na osnovu instrukcija koje je donijela Vlada upućena na rad od kuće, kao i većina zaposlenih u Ministarstvu koji su ispunjavali uslove iz pomenute instrukcije (navršenih 60 godina, dijete mlađe od 12 godina, hronične bolesti…).

“Tanaskovićeva je, prema našim saznanjima, zaražena u privatnom okruženju, dakle van Ministarstva, dok je posao obavljala od kuće. Nakon što je zaražena, nije bila u neposrednom kontaktu ni sa kim iz Ministarstva. Nema drugih zdravstvenih oboljenja i nadamo se da će uspješno i brzo da se oporavi”, rekli su u tom ministarstvu.

Dodaju da su u samom ministarstvu od pojave virusa propisane stroge mjere zaštite, jedan dio zaposlenih radi od kuće, a oni koji dolaze na posao nose zaštitne maske, rukavice i mjeri im se tjelesna temperatura pri ulasku u zgradu, a redovni se radi dezinfekcija objekta.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Dodik: BiH decenijama nema stvarni institucionalni suverenitet

M.

“Više od deset država spremno da povuče priznanje Kosova”

M.

Merkel razriješena dužnosti, Vlada u tehničkom mandatu

M.

Ostavite komentar