Dvogodišnja djevojčica trajno oštetila vid prekomjernim korištenjem mobilnog telefona - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Dvogodišnja djevojčica trajno oštetila vid prekomjernim korištenjem mobilnog telefona

RODITELJI dvogodišnje djevojčice ostali su šokirani nakon što je neograničenim korištenjem pametnog telefona uništen njezin vid.  Djevojčica iz Jiangsua u Kini od svoje je prve godine koristila pametni telefon za gledanje medijskih sadržaja, izvještava Asia One.  Njezini roditelji joj nisu ograničavali vrijeme provedeno uz mobilni jer je to bila jedina stvar koja bi je…

RODITELJI dvogodišnje djevojčice ostali su šokirani nakon što je neograničenim korištenjem pametnog telefona uništen njezin vid. 

Djevojčica iz Jiangsua u Kini od svoje je prve godine koristila pametni telefon za gledanje medijskih sadržaja, izvještava Asia One. 

Njezini roditelji joj nisu ograničavali vrijeme provedeno uz mobilni jer je to bila jedina stvar koja bi je mogla smiriti.

S navršene dvije godine roditelji su počeli primjećivati da se dijete stalno mršti i žmirka dok gleda svoje omiljene emisije i crtane filmove na zaslonu svoje omiljene naprave, što ih je zabrinulo, pa su je odveli doktoru.

Nažalost, doktor joj je dijagnostifikovao miopiju, odnosno kratkovidnost i trajno oštećenje jednog oka, prenosi Kidspot.

Nedavno je Childcare.co.uk sproveo istraživanje o vremenu koje djeca provedu ispred malih ekrana i šta o tome misle njihovi roditelji, a rezultatima su mnogi ostali šokirani. Čak 87 posto roditelja je izjavilo da su srećni što njihova djeca imaju pristup raznim ekranima u uzrastu od dvije godine. 

Index

Danas objavljeno

Emma Stone ima više od 45 kostima u filmu Cruella

Vanja A

Preminule jedine tri osobe kojima je kraljica Elizabeta vjerovala

Vanja A

Naomi Campbell postala majka

Vanja A

Ostavite komentar